x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Σοκ: Tους περισσότερους νεκρούς με Covid-19 αναλογικά στην ΕΕ έχει η Ελλάδα

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που κατέθεσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος στο ευρωκοινοβούλιο με βάση τα οποία η Ελλάδα έχει τους περισσότερους νεκρούς  με Covid-19 σε αναλογία σε όλη την ΕΕ.

 

Τα στοιχεία είναι αμείλικτα και προφανώς ακυρώνουν το κυβερνητικό αφήγημα (το οποίο υποστήριξαν και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ) περί «επιτυχούς διαχείρισης της πανδημίας».

Η Ελλάδα ξεπέρασε ακόμα και την Ιταλία και το Βέλγιο που θεωρούνταν ως οι χώρες με τις περισσότερες θανατηφόρες περιπτώσεις με βάση τον πληθυσμό τους.

«Τους πρώτους έξι μήνες της πανδημίας η Ελλάδα θεωρήθηκε θετικό παράδειγμα και ότι μπόρεσε να σταθεί στο επίπεδο της πρόκλησης.

 
 

Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει μια αποτελεσματική πολιτική περιορισμού του COVID-19.

Η Ελλάδα έχασε σταδιακά το πλεονέκτημά της σε σχέση με χώρες όπως η Ιταλία, το Βέλγιο, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία, όπως δείχνει ο αριθμός των θανάτων ανά εκατομμύριο, λόγω της πανδημίας.

 

Ελλάδα 2936

Ιταλία 2796

Βέλγιο 2730

 

Πορτογαλία 2382

Ισπανία 2311

 

Γαλλία 2282

Ο Ιούλιος ξεκίνησε αρνητικά με 85 θανάτους τις πρώτες τέσσερις ημέρες του μήνα.

Κατά το ίδιο τετραήμερο τον Ιούλιο του 2022, ο συνολικός αριθμός θανάτων από την πανδημία ήταν 47.

 

Είναι προφανές ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη της κρίσης COVID του φθινοπώρου του 2021 σε ακόμη χειρότερες συνθήκες.

Λόγω των δυσμενών οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών, ο αριθμός των γεννήσεων συνεχίζει να πέφτει στην Ελλάδα από το ένα έτος στο άλλο.

Ταυτόχρονα, ο αριθμός των θανάτων συνεχίζει να αυξάνεται λόγω της γήρανσης του πληθυσμού και της συμβολής του Covid-19 το 2020 και το 2021.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι η απώλεια πληθυσμού άνω των 50.000 ετησίως με συνολικό πληθυσμό να μειώνεται σταδιακά από 10,7 εκατομμύρια σε 10 εκατομμύρια.

Μια πρόσθετη αρνητική τάση είναι η λεγόμενη διαρροή εγκεφάλων.

 

Οι νεαροί, καλά μορφωμένοι και δυναμικοί Έλληνες προτιμούν να εργάζονται στις ευρωπαϊκές χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ αντί να γίνουν μέρος της λεγόμενης “χαμένης γενιάς” στην Ελλάδα».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software