ΦΟΝΙΚΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Φονική αποδείχτηκε η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή Δερβένι, καθώς ένας άνθρωπος εντοπίστηκε νεκρός.
Η φωτιά έκαιγε στο Ωραιόκαστρο, μέχρι αργά χθες ενώ μηνύματα 112 έφτασαν στα κινητά των κατοίκων της περιοχής, προτρέποντάς τους για εκκένωση του οικισμού της Λητής. Μετά τις 18.00 το απόγευμα η εικόνα ήταν κάπως καλύτερη, ωστόσο οι πυροσβέστες συνέχιζαν να δίνουν μάχη, μέχρι να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.
Νωρίτερα, μία γυναίκα εγκαυματίας – η σύζυγος του νεκρού 66χρονου - μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Πρόκειται για μία γυναίκα περίπου 40 ετών, με εγκαύματα στα χέρια, στους μηρούς και στο πρόσωπο, η οποία είναι αιμοδυναμικά σταθερή.
Υπενθυμίζεται ότι στις 15:40 ήχησε το πρώτο 112 για ετοιμότητα, ενώ στάλθηκε και δεύτερο μήνυμα στους κατοίκους του χωριού Λητή για εκκένωση, από Λητή προς γήπεδο Λητής.
Στο μεταξύ, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στις προσπάθειες κατάσβεσης με 57 πυροσβέστες και 2 ομάδες πεζοπόρων της 2ης ΕΜΟΔΕ, 16 οχήματα και Εθελοντές ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρείχαν υδροφόρες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, κάηκε ένα αναψυκτήριο λίγο πριν η φωτιά αλλάξει φορά για να φύγει προς το δάσος.
Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι με τους πυροσβέστες να καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για τον περιορισμό της φωτιάς. Το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Θεσσαλονίκης έχει μεταβεί στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτίων της.
Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τρίτης και στο Κιλκίς λόγω εκδήλωσης φωτιάς στην περιοχή Ακρίτα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία, η φωτιά έκαιγε σε δασική περιοχή με αποτέλεσμα να ηχήσει το 112.
Ακόμη μια φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μαριολάτα του Δήμου Δελφών εκδηλώθηκε, χθες, λίγο μετά τις 17:00.
Κινητοποιήθηκαν άμεσα επίγειες και εναέριες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και επιχειρούσαν 52 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 4ης ΕΜΟΔΕ, Εθελοντές και 15 οχήματα, ενώ για την αεροπυρόσβεση είχαν διατεθεί 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες κι ενώ η φωτιά μαίνεται, αγνοείται το παιδί του νεκρού και της τραυματισμένης γυναίκας.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον γιο του 66χρονου που εντοπίστηκε νεκρός, ενώ η γυναίκα του νοσηλεύεται με εγκαύματα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δηλωθεί η εξαφάνιση 12χρονου στην ΕΛΑΣ από την πυροσβεστική. Η γυναίκα που τραυματίστηκε φέρεται να είπε στις Αρχές πως το παιδί ήταν μαζί με τον μπαμπά του.
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η κατάσβεση της φωτιάς στο σπίτι που βρέθηκε νεκρός ο 66χρονος και, ώρα με την ώρα, αναμένεται να μπουν οι πυροσβέστες στο εσωτερικού του σπιτιού για έρευνα.
