x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Πούτιν: «Ήρωες της Ρωσίας» οι στρατηγοί που κατέλαβαν το Λουγκάνσκ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη τα ρωσικά στρατεύματα για την «απελευθέρωση» της ανατολικής ουκρανικής περιοχής Λουγκάνσκ, στο Ντονμπάς. Σε τηλεοπτικό του μήνυμα μαζί με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, ο Πούτιν ανέφερε ότι τα στρατεύματα που συμμετείχαν στην επιχείρηση πρέπει να ξεκουραστούν, αλλά άλλες στρατιωτικές μονάδες θα πρέπει να συνεχίσουν να πολεμούν. Υπενθυμίζεται ότι η πόλη Λισικάνσκ, που αποτελούσε το τελευταίο ισχυρό οχυρό των ουκρανικών δυνάμεων στην περιφέρεια Λουγκάνσκ, βρίσκεται πλέον υπό ρωσικό έλεγχο.

Οι μάχες μέσα και γύρω από την πόλη είχαν ενταθεί την περασμένη εβδομάδα με τις ρωσικές δυνάμεις να σημειώνουν σταθερή πρόοδο. Όπως έγινε γνωστό, οι στρατιωτικοί, που διακρίθηκαν κατά την «απελευθέρωση» της περιοχής, θα τιμηθούν με βραβεία. «Με βάση τις καθημερινές αναφορές, γνωρίζω ότι στον ρωσικό στρατό υπάρχουν πολλοί τόσο γενναίοι και επαγγελματίες στρατιώτες, αρκετά τολμηροί πολεμιστές. Και θα πρέπει όλοι να τιμηθούν με τα κατάλληλα κρατικά βραβεία», είπε ο Πούτιν. Ο Ρώσος ηγέτης ανακοίνωσε επίσης ότι θα υπογράψει διάταγμα για να απονέμει τον τίτλο του «Ήρωα της Ρωσίας» στον διοικητή της ομάδας Κέντρου, συνταγματάρχη στρατηγό Αλεξάντρ Λαπίν και στον αναπληρωτή διοικητή της Όγδοης Στρατιάς της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, υποστράτηγο Ισιντέλα Αμπάτεφ, μετά την κατάληψη της περιοχής.

Η σημασία της «πτώσης» της πόλης υπογραμμίζεται επίσης από το γεγονός ότι για τις τακτικές δραστηριότητες γύρω από το Λισικάνσκ- που αποτελεί ένα μικρό μέρος του μετώπου- φέρεται να ήταν υπεύθυνοι δύο ανώτεροι Ρώσοι διοικητές, ο Διοικητής της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας Συνταγματάρχης στρατηγός Αλεξάντρ Λαπίν και ο Διοικητής των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων Στρατός στρατηγός Σεργκέι Σουβορίκιν (ο οποίος διοικεί επίσης τη «νότια» ομάδα στρατευμάτων της Ρωσίας στην Ουκρανία).

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software