ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΑΠΘ
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν χθες το πρωί στο ΑΠΘ, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε σε φοιτητές μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο.
Οι αντιεξουσιαστές οι οποίοι φέρονται να είναι επίσης φοιτητές, επιτέθηκαν με ρόπαλα και κράνη σε μέλη των ΕΑΑΚ στην Πολυτεχνική Σχολή, στη Νομική Σχολή και στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών.
Εντός του ΑΠΘ έσπευσαν ασθενοφόρα και ένας μοτοσυκλετιστής του ΕΚΑΒ προκειμένου να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Επτά άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.
Πρόκειται για 4 άνδρες και 3 γυναίκες ηλικίας από 19 έως 27 ετών. Οι πέντε φέρουν κακώσεις άκρων και εκχυμώσεις. Ένας 27χρονος έχει διαγνωστεί με κακώσεις άκρων, κεφαλής και θώρακα, ενώ ενας 20χρόνος φέρει κάταγμα κεφαλής κερκίδας, καθώς και κακώσεις κεφαλής και θώρακος.
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν και στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, χθες το μεσημέρι.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μία ομάδα περίπου 10 ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κράνη, εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο, χτύπησαν και τραυμάτισαν 2 άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο τραυματισμένα.
Σημειώνεται ότι σήμερα διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές.
