x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Κόλαση στην Οδησσό από ρωσικά πυραυλικά χτυπήματα – Οι Ρώσοι «σφίγγουν» και το Σεβέρσκ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Οι ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις έπληξαν την Οδησσό τις βραδυνές ώρες μετατρέποντας τη νύχτα σε ημέρα. Κατά την επίθεση επλήγη κτίριο εννέα ορόφων το οποίο σύμφωνα με τους Ρώσους είχε αποθηκευμένα δυτικά όπλα και πυρομαχικά.

Οι Ουκρανοί το αρνούνται και λένε πως σκοτώθηκαν δέκα πολίτες αλλά στο παρελθόν πολλές φορές είχαν αποθηκεύσει οπλισμό σε σχολεία και νοσοκομεία ακριβώς επειδή θεωρούνται πολιτικοί στόχοι και να αποφύγουν τον βομβαρδισμό. Στο Λισιτσάνσκ, όπου το Κίεβο έδωσε εντολή αποχώρησης των ουκρανικών δυνάμεων, έχουν εγκλωβιστεί περίπου 1.000 Ουκρανοί στρατιώτες οι οποίοι προσπαθούν να διαφύγουν μέσα από ένα κενό 4 χιλιομέτρων και να κατευθυνθούν στο Σεβέρσκ το οποίο όμως βρίσκεται και αυτό από χθες το βράδυ μέσα σε έναν ασφυκτικό ρωσικό κλοιό μετά την κατάληψη των Spirniye, Zolotarevka και Belaya Gora.

Οποιαδήποτε ουκρανική ομάδα εξέρχεται από Λισιτσάνσκ δέχεται καταιγισμό πυρών από το ρωσικό πυροβολικό. Πλέον οι Ρώσοι δεν επιτρέπουν σε Ουκρανούς να διαφεύγουν καθώς δεν θέλουν να τους βρίσκουν αντιμέτωπους στην επόμενη πόλη που πρέπει να καταλάβουν οπότε η μόνη επιλογή που τους αφήνουν είναι η παράδοση άνευ όρων.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software