x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τούρκος δημοσιογράφος: «Η Τουρκία θα καταλάβει νησί, όπως στα Ίμια – Θα ανέβει η ένταση»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Τούρκος δημοσιογράφος και Πολιτικός Αναλυτής Κεμάλ Οζτούρκ, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκπομπής. εμφανίστηκε βέβαιος πως η ένταση με την Ελλάδα θα εξελιχθεί σε κρίση, με την κατάληψη νησιού ή νησίδας στο Αιγαίο Πέλαγος.

 

Ο πρώην διευθυντής του πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, που διατηρεί διαύλους επικοινωνίας με το περιβάλλον Ερντογάν, επεσήμανε πως η Τουρκία θα κινηθεί για εκείνα τα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που θεωρεί πως δεν έχουν ξεκάθαρο καθεστώς, υπενθυμίζοντας και τις συνεχείς δηλώσεις του επικεφαλής της κεμαλικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσάρογλου με τις οποίες ασκεί πίεση στον Ερντογάν.

«Βλέπω πως αυξάνεται η ένταση στο Αιγαίο και κατά την άποψή μου η Τουρκία θα κάνει κάτι για το ζήτημα αυτό.

 

Όπως ξέρετε, υπάρχουν περίπου 150 νησιά και νησίδες που δεν έχει καθοριστεί το καθεστώς τους και απ’ ότι έχω καταλάβει ο κ.Κιλιντσάρογλου εννοεί πως η Ελλάδα έχει καταλάβει κάποια από αυτά τα νησιά», δήλωσε συνεχίζοντας προκλητικά : «Αυτά τα νησιά που δεν έχει καθοριστεί το καθεστώς τους, θεωρώ πως η Τουρκία ενδέχεται να τα καταλάβει».

 
 

Ο Οζτούρκ εμφανίστηκε βέβαιος πως: «θα ανέβει η ένταση» ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, με την Άγκυρα να προχωράει ακόμη και σε κατάληψη ελληνικής νησίδας, επικαλούμενος σκηνικό ανάλογο με εκείνο στα Ίμια το 1996.

«Η Τουρκία ίσως κάνει μια επιχείρηση σε αυτά τα νησιά για να δείξει την σοβαρότητα που δίνει στο ζήτημα αυτό. Όπως την απόβαση που έκανε η κ.Τσιλέρ στα Ίμια. Εγώ περιμένω πως θα γίνει κάτι παρόμοιο. Περιμένω να ανέβει η ένταση μαζί με την κρίση στα νησιά» δήλωσε συγκεκριμένα.

Οι δηλώσεις Οζτούρκ έλαβαν μέρος παράλληλα με την απόφαση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, να άρει το βέτο για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software