x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«Τουρκικό» το Αιγαίο λένε οι Βρυξέλλες! – Η ΕΕ δέχθηκε να κατοχυρωθεί ο τίτλος ΤurkAegean στη Τουρκία!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο όρος Turkaegean έχει γίνει αποδεκτός από τις 15 Δεκεμβρίου του 2021 και έχει ημερομηνία λήξης τη 16η Ιουλίου 2031

Η Τουρκία, με την έγκριση της Επιτροπής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO), προχώρησε στην κατοχύρωση του εμπορικού όρου «Τουρκικό Αιγαίο» (Turkaegean), προκαλώντας πολλά ερωτήματα και αντιδράσεις για τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης.

 

Ειδικότερα, έγγραφο που αναρτήθηκε στην EUTM, την ευρωπαϊκή υπηρεσία για την κατοχύρωση εμπορικών σημάτων, μετά από αίτημα της Τουρκίας, αναφέρει ότι ο όρος Turkaegean έχει γίνει αποδεκτός από τις 15 Δεκεμβρίου του 2021 και έχει ημερομηνία λήξης τη 16η Ιουλίου 2031.

Ο όρος θα χρησιμοποιείται για διαφημίσεις στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, το Διαδίκτυο και αλλού, για την ενοικίαση τουριστικών ακινήτων, αυτοκινήτων, αλλά και την παροχή νομικών και άλλων υπηρεσιών.

 

Επίσης, η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, απέρριψε τον Ιούνιο το σχετικό αίτημα της Άγκυρας να αναγνωριστεί ο όρος, με την αιτιολογία ότι υπήρχαν λάθη στην αίτηση και έδωσε περιθώριο 6 μηνών στις τουρκικές αρχές να υποβάλουν εκ νέου αίτημα.

«Επιθετικό και απαράδεκτο» χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο εμπορικό σήμα, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Κατρούγκαλος, καλώντας παράλληλα την ελληνική κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις.

 Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Τwriter, αναφέρει τα εξής: «Υπό συνθήκες ακραίας αμφισβήτησης της κυριαρχίας μας στο Αιγαίο το εμπορικό σήμα turkaegean είναι επιθετικό και απαράδεκτο ότι έγινε αποδεκτό από την Ε.Ε. Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για τις ενέργειες ή παραλείψεις της».
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software