x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Φόβοι Αμερικανών: ''Χάρη'' στην Ουκρανία, οι Ρώσοι θα κλέψουν το καλύτερο drone στον κόσμο

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Ουκρανία δεν έχει λάβει ακόμη τα υπεσχημένα τέσσερα βαριά αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-1C Grey Eagle, η μεταφορά των οποίων εγκρίθηκε προσωρινά από τον Λευκό Οίκο, αλλά πλέον έχει μπλοκαριστεί από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Οι αρχές του Κιέβου ζήτησαν από την Ουάσιγκτον την προμήθεια μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων MQ-1C Grey Eagle, με πυραύλους AGM-114 Hellfire τον Απρίλιο και στις αρχές Ιουνίου, η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, αποφάσισε να συμπεριλάβει τέσσερα τέτοια μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πακέτο βοήθειας για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Την ίδια ώρα, το Reuters, που το μετέδωσε διευκρίνισε ότι η απόφαση είναι μόνο προκαταρκτική και απαιτεί τη συγκατάθεση του Κογκρέσου και του Υπουργείου Άμυνας. Και κάπως έτσι, το Πεντάγωνο φέρεται να μπλόκαρε τη μετάδοση, ανέφεραν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Την ίδια ώρα, το Reuters, που το μετέδωσε διευκρίνισε ότι η απόφαση είναι μόνο προκαταρκτική και απαιτεί τη συγκατάθεση του Κογκρέσου και του Υπουργείου Άμυνας. Και κάπως έτσι, το Πεντάγωνο φέρεται να μπλόκαρε τη μετάδοση, ανέφεραν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

«Για αυτά τα μυστικά, προφανώς, ο στρατός των ΗΠΑ φοβάται, πιστεύοντας ότι η Ρωσία όχι μόνο μπορεί να έχει πρόσβαση στις τεχνικές πληροφορίες του εξοπλισμού, αλλά και να «χακάρει» με τη βοήθειά τους κανάλια επικοινωνίας που επιτρέπουν την αναγνώριση και τον έλεγχο πυραύλων και όπλα βομβών»,  λέει ο Μπελούσοφ. 

Το Reuters σημειώνει επίσης ότι, οι τεχνολογίες Grey Eagle μπορούν να «αντιγραφούν με σκοπό την πλαστογραφία, καθώς και για μερικό δανεισμό μεμονωμένων εξαρτημάτων και δομών».

Τέτοιοι φόβοι είναι κατανοητοί δεδομένου του γεγονότος ότι, για παράδειγμα, ο μη επανδρωμένος αεροπορικός στόλος του Ιράν δημιουργήθηκε τα τελευταία 10-15 χρόνια με βάση ακριβώς την αντιγραφή αμερικανικών UAV που έπεσαν στο ιρανικό έδαφος. Έτσι, τα επιθετικά drones Shahed-129, μοιάζουν πολύ με το αμερικανικό MQ-1 Predator. Η Τεχεράνη αντέγραψε επίσης, τα αμερικανικά drones Insiti ScanEagle και RQ-170 Sentinel.

«Όλες αυτές οι δηλώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών ότι, χάρη στην Ουκρανία, οι Ρώσοι θα κλέψουν την τεχνολογία των καλύτερων drones στον κόσμο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και μετά θα τις αντιγράψουν, πρόκειται για ψέματα για εσωτερική χρήση», δήλωσε ο Roman Gusarov , συντάκτης της Avia.Ru.

Λένε ότι τίποτα λογικό δεν παράγεται στη Ρωσία και ψάχνουν μόνο μια δικαιολογία, για να αποκτήσουν δυτικές τεχνολογίες και δεν χρειάζεται να τους δοθεί τέτοια ευκαιρία. Μάλιστα, υπάρχει τέτοιος παράγοντας που οι Αμερικανοί φοβούνται την αποτυχία της σύγχρονης τεχνολογίας τους, σε πραγματικές πολεμικές επιχειρήσεις. 

 

Άλλο πράγμα είναι  να επαινείς το προϊόν σου σε διεθνείς εκθέσεις ή να το χρησιμοποιείς εναντίον των Ταλιμπάν με καλάσνικοφ και RPG του περασμένου αιώνα, και άλλο πράγμα είναι να αφήνουν τα drones να νικήσουν τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας και ηλεκτρονικού πολέμου. Ως εκ τούτου, μόνο απαρχαιωμένα και ελαφρά όπλα αποστέλλονται στην Ουκρανία.

Ο Gusarov τόνισε ότι εάν ένα αμερικανικό drone πέσει σε λίγο ή πολύ άθικτη μορφή, τότε η αξία θα βρίσκεται στη μελέτη των χαρακτηριστικών του, κυρίως του συστήματος αναγνώρισης «φίλου ή εχθρού», που είναι η πιο σημαντική πληροφορία για κάθε στρατό.

«Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα και πιθανώς η αιτία ανησυχίας. Και σίγουρα δεν είναι ψεύτικο. Το  ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει τα δικά του πρότυπα. Δεν έχουμε ανάγκη από αμερικανικές τεχνολογίες αυτού του είδους. Δεν υπάρχει ανάγκη για τέτοια υποκατάσταση εισαγωγής, αντιγραφή, αντιγραφή και άλλες ενέργειες από αυτήν τη σειρά», πιστεύει ο Gusarov.

 
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software