x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Αδιαφορούν για τις έρευνες και τις ενστάσεις ειδικών και εγκρίνουν τη χορήγηση εμβολίων Covid για νήπια κάτω των 5 ετών!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν παρά τις ενστάσεις και τις αντιρρήσεις πολλών ειδικώνδημοσίευσε ένα επιχειρησιακό σχέδιο για τους εμβολιασμούς κατά του COVID-19 για παιδιά κάτω των πέντε ετών στις 9 Ιουνίου.

Η επιτροπή συμβούλων των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ ψήφισε ομόφωνα υπέρ της έγκρισης των εμβολίων Pfizer και Moderna κατά του Covid-19 για παιδιά κάτω των 5 ετών, ανοίγοντας τον δρόμο για τη διάθεσή τους, ενδεχομένως και από την επόμενη εβδομάδα.

 

Η πρόταση, που πέρασε με ψήφους 12 υπέρ και 0 κατά, θα πρέπει να εγκριθεί από τη διευθύντρια των CDC Rochelle Walensky ώστε η αμερικανική κυβέρνηση να αρχίσει να διαθέτει τα εμβόλια στα παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών.

Την Παρασκευή (17/6), η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε το εμβόλιο της Moderna για τα παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 5 ετών και το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech για τα παιδιά από 6 μηνών έως 4 ετών. Το εμβόλιο της Pfizer είχε ήδη πάρει έγκριση για τα παιδιά ηλικίας από 5 ετών και άνω.

Οι έρευνες ως τώρα έχουν δείξει πως τα παιδιά δε κινδυνέυουν να νοσήσουν βαριά απο covid19ενω έχουν περισσότερες πιθανότητες απο τους ενήλικες να πάθουν σοβαρή παρενέργεια του εμβολίου, όπως μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα.

Μια παλιότερη έρευνα απο το πανεπηστήμιο Johns Hopkins, έδειξε μηδενική θνησιμότητα στα υγιή παιδιά κάτω των 18 απο Covid19, καταγγέλθηκε τότε απο τους ερευνητές οτι το CDC περιφρονούσε την έρευνα τους!

Αλλα και μια Γερμανική έρευνα διαπίστωσε ότι τα παιδιά χωρίς συννοσηρότητες είχαν μηδενικές πιθανότητες να υποφέρουν από σοβαρή ή θανατηφόρα πορεία νόσου. Ο χαμηλότερος κίνδυνος παρατηρήθηκε σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών χωρίς συννοσηρότητες. Σε αυτήν την ομάδα, το ποσοστό εισαγωγής στη ΜΕΘ ήταν 0,2 ανά 10.000 και ο αριθμός θανάτων ήταν μηδενικός.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software