x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Μάζης: Ο Ερντογάν θα επιτεθεί σε νησιά με ελάχιστους κατοίκους

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Αιφνιδιαστική επίθεση εναντίον της Ελλάδας αναμένεται να κάνει ο Ταγίπ Ερντογάν αυτό το καλοκαίρι, προέβλεψε ο Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών.

Ο κ. Μάζης, μιλώντας στην εκπομπή «Western» με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο, αποκάλυψε ότι ο Σουλτάνος αναμένεται να προβεί σε στρατιωτική επιχείρηση μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και ότι θα χρησιμοποιήσει τους κατοίκους ως ανθρώπινη ασπίδα:

«Ο Ερντογάν θα προχωρήσει σε πολεμική ενέργεια εναντίον ελληνικού νησιού με ελάχιστους κατοίκους το καλοκαίρι. Ο Ερντογάν θα επιλέξει νησιά με ελάχιστους κατοίκους ώστε να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινη ασπίδα για να μην τον κάψουν τα ελληνικά αεροσκάφη όπως είναι ο Άη Στράτης, όπως είναι η Ανάφη όπως είναι το Γαιδουρονήσι, Αρκοί, Λειψοί, Στρογγύλη» προέβλεψε ο καθηγητής.

Όπως εξήγησε, «σκοπός είναι να κάνει μια αιφνιδιαστική επίθεση έτσι ώστε να δημιουργήσει τετελεσμένα και με την επιρροή των δυτικών δυνάμεων οι οποίες δεν θα θέλουν την έκρηξη της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, να γίνει πολιτική συζήτηση και όχι νομική. Η Τουρκία δεν θέλει νομική συζήτηση ούτε καν στο δικαστήριο της Χάγης γιατί καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα υπογράψει συνυποσχετικό το οποίο να λέει ότι δεν δικάζουμε με την UNCLOS 3 ΤΟΥ 1982».

 

«Θα το πληρώσει ακριβά ο Ερντογάν»

«Περιμένω ότι η πολεμική ενέργεια θα γίνει προς το τέλος του καλοκαιριού. Γύρω στα τέλη του Αυγούστου» πρόβλεψε ο Ι. Μάζης και τόνισε ότι θα υπάρξει έκρηξη των εντάσεων. «Για να μην ανησυχούν οι Έλληνες που μας ακούν, πρέπει να πούμε ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τέτοια ικανότητα, τέτοιον επαγγελματισμό, που αν κάνει το λάθος ο Ερντογάν, θα το πληρώσει ακριβά» τόνισε ο καθηγητής.

 

Ο Ερντογάν ετοιμάζεται για «ειδική επιχείρηση» κατά της Ελλάδας!
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα samanyoluhaber.com ο Τούρκος δημοσιογράφος Türkmen Terzi (με έδρα το Γιοχάνεσμπουργκ) επισημαίνει ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα επιδιώξει ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα πριν από τις τουρκικές προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2023, ώστε πιθανόν να επωφεληθεί «από μια στρατιωτική νίκη κατά της Ελλάδας» και έτσι να ευχαριστήσει τους εθνικιστές συμμάχους του στην Τουρκία.

 

Μάλιστα, αναφέρει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος μπορεί να εκμεταλλευτεί τη θέση ισχύος της χώρας του, ειδικά μετά τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, ώστε να πείσει Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον να του δώσουν το «πράσινο φως» για την κατάληψη των νησιών του Αιγαίου κοντά στις ακτές της Τουρκίας!

Λόγω των άσχημων επιδόσεων στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ακόμα και ήττα του Ερντογάν, εξαιτίας κυρίως της οικονομικής εξαθλίωσης των πολιτών της χώρας, ο Terzi γράφει πως ο «σουλτάνος» είναι νευρικός και θεωρεί ότι είναι πιθανό να αυξηθεί η υποστήριξη στο πρόσωπό του, εάν προχωρήσει σε μια στρατιωτική επιχείρηση «για την κατάληψη των αμφισβητούμενων νησιών του Αιγαίου». Καταλήγει στο άρθρο του (στο οποίο κάνει και αναδρομή των τελευταίων εξελίξεων) με το εξής: «Η νίκη του Ερντογάν επί της Ελλάδας στο Αιγαίο θα μπορούσε επίσης να μετατραπεί σε εκλογική νίκη»…

Άσκηση για απόβαση σε νησιά

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες, οι Τούρκοι, ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας, μετά τις αξιώσεις για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών και τις ευθείες απειλές στην Ελλάδα, πραγματοποίησαν άσκηση για απόβαση σε νησιά.

Πρόκειται για την άσκηση «EFES 2022», η οποία πραγματοποιήθηκε στον κόλπο της Σμύρνης, με τους συμμετέχοντες να εκπαιδεύονται για το σενάριο της απόβασης σε νησιά. Η άσκηση περιλαμβάνει αποβατικές και αεροκίνητες ενέργειες, πραγματικά πυρά, αλλά και πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV). Σε φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό το οποίο κυκλοφόρησε, αποτυπώθηκαν οπλίτες να μεταβαίνουν με φουσκωτά σε απομακρυσμένες παραλίες νησιών και βραχονησίδων, έχοντας παρατεταμένα τα όπλα.

https://www.youtube.com/watch?v=euFpnf-uy40

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software