x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή υπερβάλλουσα θνητότητα για τον μήνα Απρίλιο

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Στην Ελλάδα καταγράφηκε τον Απρίλιο το υψηλότερο ποσοστό αύξησης της υπερβάλλουσας θνητότητας στην Ευρώπη. Με μέσο ευρωπαϊκό όρο το 10%, η χώρα μας εμφάνισε ποσοστό 28%, όπως αναφέρεται σε σημερινή έκθεση της Eurostat.

Όπως φαίνεται στο γράφημα που ακολουθεί, η Ελλάδα (με πράσινο χρώμα) απέχει σημαντικά από την Ευρώπη, με την έντονα ανοδική πορεία να έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2021.
Μηνιαία υπερβάλλουσα θνησιμότητα σε Ελλάδα – Ευρωπαϊκή Ένωση


Σύμφωνα με τους συντάκτες της σχετικής έκθεσης, η υπερβάλλουσα θνητότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανήλθε τον Απρίλιο στο 10%, αυξημένη κατά 6% σε σχέση με τον Μάρτιο και κατά 8% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Το υψηλότερο ποσοστό εξαμήνου καταγράφηκε τον Νοέμβριο (26%), κατά τη διάρκεια του τέταρτου κύματος.

 

Τα ποσοστά ποικίλλουν από χώρα σε χώρα: στη Σουηδία καταγράφηκαν τιμές κατά 5% μικρότερες από τον μέσο όρο της τριετίας 2016 – 2019, ενώ στη Λετονία υπήρξε αύξηση (3%), όπως συνέβη και στην Εσθονία, στη Βουλγαρία και στη Σλοβακία (4% σε όλες).

Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Ελλάδα (+28%), ενώ σε μία σειρά από χώρες – μέλη (Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία και Αυστρία) να έχουν αύξηση 18% και 19%.

Μεγάλη αύξηση είχε καταγραφεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Απρίλιο του 2020 (25%), τον Νοέμβριο του 2020 (40%) και τον Απρίλιο του 2021 (21%).

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software