x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου ανέβασε tweet με σημαία «Pride»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η αστυνομία στο Έσσεξ ανέβασε την περασμένη εβδομάδα μια φωτογραφία με αξιωματικούς που υψώνουν την σημαία «υπερηφάνειας» για να δείξουν την «αλληλεγγύη» τους στην LGBTQ κοινότητα.

«Γιορτάζουμε τη διαφορετικότητα υψώνοντας τη σημαία Pride για το #PrideMonth στα κεντρικά μας γραφεία για να τιμήσουμε υπερασπίστηκαν την ισότητα ενώπιόν μας! #WeValueDifference #PoliceinPride», έγραψε στο Twitter η αστυνομία του Έσσεξ.

 

Κάποιοι φαίνεται σχολίασαν αρνητικά την εικόνα και τότε ακολούθησε ένα δεύτερο μήνυμα με μια απειλή: «Παρακολουθούμε τις θέσεις σας. Όλα τα εγκλήματα μίσους θα καταγγελθούν και θα διερευνηθούν».

Για να ακολουθήσει ένα ακόμα αυστηρότερο μήνυμα: ‘Συμφωνήστε με τις πολιτικές μας θέσεις που σηματοδοτούν την αρετή, αλλιώς θα σας τιμωρήσουμε.’

Αρκετοί που απάντησαν στο tweet της αστυνομίας επεσήμαναν πως είναι λάθος να σπαταλούν χρόνο και πόρους με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ άνθρωποι στην πόλη τους μαχαιρώνονται στο δρόμο με το φως της ημέρας.

«Και ποιος ορίζει το «έγκλημα μίσους»; Εσείς?” ρώτησε κάποιος. «Τι σας επιτρέπει να το κάνετε αυτό; Δεν ξέρεις καν γιατί πληρώνεσαι».

 

«Απειλείτε σοβαρά τον πληθυσμό ότι εάν δεν συμμορφωθούμε με την ιδεολογία σας, θα μας διερευνήσετε; Ουάου. Κρίμα που δεν βάζεις τέτοιο πάθος για να σταματήσεις τις συμμορίες που βιάζουν νεαρά κορίτσια», είπε ένας άλλος χρήστης.

«Κάνοντας κάτι τόσο δημοφιλές που πρέπει να απειλήσετε τους ανθρώπους ότι παρακολουθείτε τις αναρτήσεις τους για «έγκλημα μίσους» (btw)», είπε ένας άλλος χρήστης.

Το 2017 μια έκθεση σημείωσε ότι η βρετανική αστυνομία συνέλαβε 3.395 άτομα για «προσβλητικά διαδικτυακά σχόλια» σε ένα μόνο χρόνο. Δύο χρόνια αργότερα, ο Χάρι Μίλερ, ένας πρώην αστυνομικός, ανακρίθηκε για περίπου 30 λεπτά «επειδή του άρεσε ένα tweet που κρίθηκε προσβλητικό από άτομα στην κοινότητα των τρανσέξουαλ.

Το καλοκαίρι του 2021, ανέφερε το Summit News, ότι η αστυνομία των West Midlands επικρίθηκε επειδή καυχιόταν στο Twitter για τη σύλληψη ενός 12χρονου αγοριού που φέρεται να έστελνε «προσβλητικά μηνύματα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ένα βίντεο από το 2020 δείχνει αστυνομικούς με πολιτικά ρούχα να ανακρίνουν έναν άνδρα στο σπίτι του, αφού φέρεται να δημοσίευσε «προσβλητικά» σχόλια στο Facebook σχετικά με μια πολιτική συζήτηση.

Η φύση της έκφρασης, του λόγου και της γλώσσας είναι μερικές φορές προσβλητική — αυτό όμως είναι που μας κάνει πραγματικά ελεύθερους . Εάν δεν μπορούμε να εκφράσουμε μια άποψη που ορισμένοι ή ακόμα και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συμμερίζονται, τότε δεν είμαστε πραγματικά μέρος μιας «ελεύθερης» κοινωνίας.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software