x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ύποπτο γερμανικό παιχνίδι! Απαγορεύει στην Ισπανία, υπαγορεύει στην Ελλάδα, ντύνει πυρηνικά F-35

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Απλώνει τα δίχτυα της για νέο δεσποτικό ρόλο στην Ευρώπη η Γερμανία. Μετά το μαντάτο που μας ξεφούρνισε ο κ. Σολτς και ψαχνόμαστε δέκα μέρες για την αντικατάσταση των BMP-1 με τα Marder τώρα κατά πως φαίνεται στρέφεται στην Ισπανία και στα Βαλκάνια. 

 

Η Γερμανία μπλόκαρε τα σχέδια της Ισπανίας για την αποστολή δεκάδων αρμάτων μάχης Leopard 2A4 στην Ουκρανία. Σύμφωνα με το Der Spiegel, η κυβέρνηση Scholz προειδοποίησε την Ισπανία ότι αυτό θα αποτελούσε απόκλιση από μια υποτιθέμενη άτυπη απόφαση της Δύσης να μην παρέχει δυτικά άρματα μάχης στην Ουκρανία

 

Αρκετές χώρες ωστόσο έχουν διαψεύσει τους γερμανικούς ισχυρισμούς ότι υπάρχει κοινή δυτική συμφωνία για τη μη παροχή στην Ουκρανία δυτικών βαρέων όπλων. Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Νορβηγία και η Πολωνία είναι μόνο μερικά από τα κράτη

 

Προ λίγων ημερών η υπουργός Άμυνας της Ισπανίας Μαργαρίτα Ρόμπλες δήλωσε ότι η παράδοση ισπανικών Leopard "βρίσκεται στο τραπέζι". Οι πληροφορίες δείχνουν ότι η Γερμανία όχι μόνο αρνείται να προμηθεύσει την Ουκρανία με δυτικά άρματα μάχης, αλλά και εργάζεται ενεργά για να εμποδίσει άλλα κράτη του ΝΑΤΟ να στείλουν τέτοια άρματα στα ουκρανικά εδάφη. 

Επίσης σύμφωνα με το ίδιο γνωστό γερμανικό μέσο Bundeswehr θέλει να φέρει όλα τα μελλοντικά της αεροσκάφη F-35 stealth σε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο Ρηνανίας-Παλατινάτου κοντά στο Μοζέλα. «Η Πολεμική Αεροπορία σχεδιάζει να τοποθετήσει και τα 35 F-35 A που θα προμηθεύονται στην αεροπορική βάση Büchel μετά την πρόοδο/ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών», δήλωσε εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Υποδομών, Προστασίας Περιβάλλοντος και Υπηρεσιών της Bundeswehr στη Βόννη. .

Το F-35 θεωρείται το πιο σύγχρονο μαχητικό αεροσκάφος στον κόσμο και αγοράζεται επίσης για το λεγόμενο πυρηνικό μοίρασμα της Γερμανίας. Αυτή είναι μια αποτρεπτική ιδέα του ΝΑΤΟ που δίνει στους συμμάχους πρόσβαση στις πυρηνικές βόμβες των ΗΠΑ. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τα τελευταία από αυτά τα όπλα στη Γερμανία βρίσκονται σε ειδικές αποθήκες στο Büchel. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα πρέπει επομένως να ρίξουν από μαχητικά αεροσκάφη των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων.

 

Το F-35 από τον κατασκευαστή Lockheed Martin πρόκειται να αγοραστεί ως το διάδοχο μοντέλο του στόλου Tornado που παρουσιάστηκε πριν από 40 χρόνια στο πλαίσιο του ειδικού προγράμματος των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ.

 

Ο καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε ότι είναι ενθουσιασμένος με την επίδειξη της «πολιτικής βούλησης» που, όπως είπε, κατέστησε δυνατή την επίτευξη της συμφωνίας των Πρεσπών και πρόσθεσε ότι τώρα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να συμπληρωθεί και το υπόλοιπο κομμάτι του παζλ που θα οδηγήσει στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των Σκοπίων, κάτι για το οποίο εργάστηκαν σκληρά οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και η κυβέρνηση, όπως είπε.

 

Υπενθυμίζεται πως προχθες ο  κ. Σολτς, ερχόμενος από το Βελιγράδι και πριν συνεχίσει την περιοδεία του στα Δυτικά Βαλκάνια, αποδέχθηκε την πρόσκληση που του απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες και έφτασε στο ξενοδοχείο Hyatt της Θεσσαλονίκης. Αμέσως μετά τη φωτογραφία με τον κ. Μητσοτάκη επί της υποδοχής, πήρε θέση δίπλα του στο τραπέζι του δείπνου, ενώ επίσης στην πρώτη γραμμή ήταν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο οποίος είχε προσγειωθεί εν μέσω κακοκαιρίας στη συμπρωτεύουσα το απόγευμα.

Η Τουρκία υπήρχε και…δεν υπήρχε στη Σύνοδο, υπό την έννοια ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ήθελε σε καμία περίπτωση το θέμα των ελληνοτουρκικών να μονοπωλήσει μια Σύνοδο «ευρύτερης» θεματολογίας.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software