x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

“ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ” ΕΙΠΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ “ΜΠΕΙ” ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δήλωσε την Παρασκευή ότι η ισχυρή πολιτοφυλακή του εμπλέκεται σε πρωτοφανείς διασυνοριακές μάχες με το Ισραήλ και απείλησε με κλιμάκωση. Απέφυγε να ανακοινώσει ότι η Χεζμπολάχ συμμετέχει πλήρως στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς αλλά δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ότι οι μάχες στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ “δεν θα περιοριστούν” στην κλίμακα που έχει παρατηρηθεί μέχρι τώρα.

Παράλληλα, δήλωσε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά στο μέτωπο του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς και σημείωσε: “Είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα“. Μιλώντας για πρώτη φορά από τότε που άρχισε ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς ευχαρίστησε τις ομάδες στην Υεμένη και το Ιράκ για τη συμμετοχή τους στη μάχη κατά του Ισραήλ.

«Το Ισραήλ ισχυρίστηκε ψευδώς ότι η Χαμάς αποκεφάλισε μωρά, αλλά απέτυχε να προσκομίσει κανένα αποδεικτικό στοιχείο, ενώ ολόκληρος ο κόσμος έχει δει εικόνες παλαιστίνιων παιδιών που βομβαρδίζονται στη Γάζα», τόνισε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ στην ομιλία του.

«Οι ΗΠΑ πρέπει να λογοδοτήσουν και να πληρώσουν το τίμημα για τα εγκλήματα που διέπραξε το Ισραήλ στη Γάζα, ως εκ τούτου τα κινήματα αντίστασης επιτέθηκαν και θα συνεχίσουν να επιτίθενται στις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ και τη Συρία», δεσμεύτηκε.

«Μια νίκη της Γάζας εναντίον του Ισραήλ δεν θα είναι νίκη για το Ιράν ή τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, θα είναι πρωτίστως μια πατριωτική νίκη για τους Παλαιστίνιους, αλλά και για την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τη Συρία και επίσης τον Λίβανο. Ως εκ τούτου, είναι καθήκον μας να υποστηρίξουμε τη Χαμάς στη Γάζα». Προτρέπει επίσης τις αραβικές χώρες να σταματήσουν τις εξαγωγές πετρελαίου στο Ισραήλ.

Ο Χασάν Νασράλα άρχισε την ομιλία του επαινώντας “τους πεσόντες μάρτυρες” της Χεζμπολάχ και των άλλων ομάδων που πολεμούν το Ισραήλ, καθώς και τους αμάχους που σκοτώθηκαν.

“Ξεκινώ εκφράζοντας τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των πεσόντων εδώ στο Λίβανο και ταυτόχρονα σας συγχαίρουμε καθώς οι αγαπημένοι σας έχουν κερδίσει την τιμή του μαρτυρίου”.

 

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ εξέφρασε επίσης “συλλυπητήρια και συγχαρητήρια” στις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν στη Γάζα και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων όσων σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων της Χαμάς στο εσωτερικό του Ισραήλ, οι οποίες, όπως λέει, “επεκτάθηκαν σε πολλά μέτωπα μάχης”.

Σε άλλο σημείο εξέφρασε ευχαριστίες για τα χέρια του Ιράκ και της Υεμένης που συμμετείχαν σε αυτή τη μάχη.

Η απόφαση για την έναρξη της επιχείρησης ήταν 100% παλαιστινιακή και οι ιδιοκτήτες της το έκρυψαν από όλους. Πρόσθεσε ότι αυτή η μάχη είναι εντελώς παλαιστινιακή, για τον παλαιστινιακό λαό, δεν έχει καμιά σχέση με κανένα περιφερειακό ζήτημα.

Η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου οδήγησε σε σεισμό στο Ισραήλ, τόνισε και έκανε λόγο μεταξύ άλλων για μια νέα ιστορική φάση στη μάχη με το Ισραήλ. «Η απόφαση της Χαμάς ήταν σωστή, σοφή και θαρραλέα, ήρθε τη σωστή στιγμή» υπογράμμισε.

Οι ισραηλινές δυνάμεις είναι αυτές που διέπραξαν μαζικές δολοφονίες κατά του ισραηλινού λαού, τόνισε ενώ είπε ότι «το Ισραήλ μπορεί να πάρει πίσω του ομήρους μόνο μέσω διαπραγματεύσεων».

Επιπλέον κατηγόρησε τις ΗΠΑ λέγοντας ότι είναι απολύτως υπεύθυνες για τον πόλεμο στη Γάζα και τόνισε ότι πρέπει να “πληρώσουν τις συνέπειες”.

Ο Νασράλα περιέγραψε επίσης δύο στόχους: ο πρώτος είναι να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα και ο δεύτερος είναι η Χαμάς να είναι νικήτρια σε αυτόν τον πόλεμο.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software