x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Επιτυχής η ρωσική προέλαση στο Donbass, ελέγχουν Severodonetsk, στόχος το Slovyansk

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Η επιτυχημένη ρωσική προέλαση δεν έχει ανακοπεί στο Donbass στην Ανατολική Ουκρανία και μετά την κατάληψη του Severodonetsk ο νέος στρατιωτικός στόχος των ρώσων είναι το Slovyansk

Παρά την Ουκρανική προπαγάνδα, ότι ανακατέλαβαν μεγάλο μέρος του Severodonetsk, η πραγματικότητα είναι ότι οι ρωσικές και τσετσενικές δυνάμεις δεν έχασαν εδάφη αντιθέτως οι Ουκρανοί διατηρούν θέσεις μόνο στην βιομηχανική περιοχή Azot, οι Ουκρανοί δεν ανακατέλαβαν εδάφη στην πόλη του Severodonetsk.
Η επιτυχημένη ρωσική προέλαση δεν έχει ανακοπεί στο Donbass στην Ανατολική Ουκρανία και μετά την κατάληψη του Severodonetsk ο νέος στρατιωτικός στόχος των ρώσων είναι το Slovyansk.
Η περιοχή του Luhansk ουσιαστικά βρίσκεται στα χέρια του ρωσικού στρατού και απομένουν ακόμη ελεύθερα εδάφη στο Donetsk που είναι ο νέος στρατιωτικός στόχος…

Στην μαύρη αγορά οι πύραυλοι Javelin

Ότι η Ουκρανία είναι διεφθαρμένο κράτος το γνωρίζαμε, πριν τον πόλεμο αλλά ότι θα βλέπαμε τους αντιαρματικούς πυραύλους Javelin να πωλούνται στην μαύρη αγορά αποτελεί έκπληξη…..
Η κυβέρνηση Biden απέρριψε αναφορές για τους αμερικανικούς πυραύλους Javelin που στάλθηκαν στην Ουκρανία και πωλήθηκαν διαδικτυακά σε τρίτους, χαρακτηρίζοντάς το ρωσική προπαγάνδα.

 
 

Οι αναφορές για την πώληση κυκλοφόρησαν πρώτα στα social media.
Ένας λογαριασμός στο Twitter δημοσίευσε εικόνες όπου πωλείτο πύραυλος Javelin FGM-148 προς 30.000 δολάρια ο καθένας.
Ο πύραυλος έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται ενάντια σε βαριά τεθωρακισμένα οχήματα, όπως κύρια άρματα μάχης ενώ επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενάντια σε αποθήκες και ελικόπτερα.
Σύμφωνα με πηγές της AZ Osint στις 2 Ιουνίου, ο πύραυλος Javelin FGM-148 πουλήθηκε από Ουκρανούς, που επιβεβαιώνει ότι οργιάζει η μαύρη αγορά και πολλά όπλα της δύσης μπορεί να καταλήγουν σε τρίτους, στο οργανωμένο έγκλημα ή παραστρατιωτικές μονάδες.
Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επιμένει ότι τέτοιοι ισχυρισμοί για πωλήσεις όπλων είναι ψευδείς.
Οι αμερικανοί, χαρακτηρίζουν αυτές τις αναφορές παραπληροφόρηση ενώ έχουν συστήσει τμήμα που «παρακολουθεί με συνέπεια» κάθε αναφορά πώλησης αμυντικού εξοπλισμού προέλευσης ΗΠΑ οπουδήποτε στον κόσμο.
Αμερικανοί αξιωματούχοι ωστόσο θα συνεργαστούν με τους Ουκρανούς ομολόγους τους για να βεβαιωθούν ότι όλα τα όπλα και τα κεφάλαια που παραδίδονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες «χρησιμοποιούνται και διαφυλάσσονται σωστά».
Εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας διέψευσε επίσης αναφορές για πωλήσεις Javelin, δηλώνοντας ότι οι πηγές που αναφέρονται δεν «φαίνονται αξιόπιστες».
Το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας παρουσίασε λεπτομερώς τα όπλα που θα σταλούν ως μέρος του 7ου πακέτου στήριξης στην Ουκρανία.
Περιλαμβάνει 1.000 ακόμη πυραύλους Javelin καθώς και πολλά άλλα συστληματα, όπως όπλα κατά της θωράκισης, βλήματα πυροβολικού, ελικόπτερα, μονάδες εκτόξευσης διοίκησης και τακτικά οχήματα.
Με το πακέτο των 700 εκατομμυρίων δολαρίων, η κυβέρνηση Biden έχει ξοδέψει 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία από τότε που ο ρωσικός στρατός εισέβαλλε στην Ουκρανία.
Από το 2014, όταν η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στείλει περισσότερα από 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια στην Ουκρανία.

Τι συμβαίνει στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία;

Κόντρα στην Ουκρανική παραπληροφόρηση οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν σχεδόν καθολικά το Severodonetsk.
Ο επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης του Luhansk, Serhiy Haidai, ισχυρίστηκε στις 5 Ιουνίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακαταλάβουν μεγάλα τμήματα του Severodonetsk και να ωθήσουν τις ρωσικές δυνάμεις στα περίχωρα της πόλης ωστόσο ο Ουκρανός δημοσιογράφος Yuri Butusov, διέψευσε τους ισχυρισμούς του Haidai στις 5 Ιουνίου και ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν μόνο τον βιομηχανικό τομέα Azot του Severodonetsk.
Ο Haidai άλλαξε τους ισχυρισμούς του στις 6 Ιουνίου και ανέφερε ότι η κατάσταση στο Severodonetsk έχει επιδεινωθεί δραματικά και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις μάχονταν πράγματι εντός της βιομηχανικής περιοχής Azot.

Τι συμβαίνει με το ναυτικό;

Οι ναυτικές δυνάμεις της Ουκρανίας αμφισβητούν τη ρωσική κυριαρχία στην Μαύρη Θάλασσα και ισχυρίστηκαν ότι εμποδίζουν τα ρωσικά πολεμικά πλοία να επιχειρούν κοντά στην ακτογραμμή. Το Ουκρανικό Ναυτικό ανέφερε στις 6 Ιουνίου ότι κατάφερε να απωθήσει μια ομάδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 χιλιομέτρων από τις ουκρανικές ακτές.
Οι ρωσικές ναυτικές δυνάμεις έπρεπε στη συνέχεια να αλλάξουν τις τακτικές τους στη Μαύρη Θάλασσα και βασίζονται περισσότερο στα παράκτια αμυντικά συστήματα Bal και Bastion στην Kherson και Κριμαία παρά στη θαλάσσια αεράμυνα.
Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενίσχυαν τα μέσα αεράμυνας στο νησί Snake και το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανέπτυξαν επιπλέον τάγματα αεράμυνας S-300 στην Κριμαία.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software