x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Καύσιμα: Η Ρωσία αίρει την απαγόρευση στις εξαγωγές ντίζελ από τα λιμάνια – Πώς επηρεάζει την τιμή παγκοσμίως

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι άρει την απαγόρευση των εξαγωγών πετρελαίου ντίζελ μέσω αγωγών που φτάνουν στα λιμάνια της, καταργώντας το μεγαλύτερο μέρος των περιορισμών που είχαν επιβληθεί στις 21 Σεπτεμβρίου.

Οι περιορισμοί για τις εξαγωγές βενζίνης εξακολουθούν να ισχύουν. Το ντίζελ αποτελεί το προϊόν πετρελαίου με τη μεγαλύτερη εξαγωγική δυναμική στη Ρωσία, με περίπου 35 εκατομμύρια τόνους πέρυσι, εκ των οποίων σχεδόν τα τρία τέταρτα μεταφέρθηκαν μέσω αγωγών. Η Ρωσία εξήγαγε επίσης 4,8 εκατομμύρια τόνους βενζίνης το 2022.

«Η κυβέρνηση ήρε τους περιορισμούς στις εξαγωγές καυσίμου ντίζελ που παραδίδονταν σε λιμάνια μέσω αγωγών, υπό την προϋπόθεση ότι ο κατασκευαστής προμηθεύει τουλάχιστον το 50% του παραγόμενου καυσίμου ντίζελ στην εγχώρια αγορά», ανέφερε η κυβέρνηση σε δήλωση.

Οι περιορισμοί στις εξαγωγές καυσίμων από τη Ρωσία, τον κορυφαίο θαλάσσιο εξαγωγέα καυσίμου στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ, ενίσχυσαν την άνοδο στις παγκόσμιες τιμές και ανάγκασαν ορισμένους αγοραστές να αναζητήσουν εναλλακτικές πηγές βενζίνης και ντίζελ. Αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε τις εισαγωγές ρωσικών καυσίμων λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, η Ρωσία εκτόπισε τις εξαγωγές ντίζελ και άλλων καυσίμων από την Ευρώπη προς τη Βραζιλία, την Τουρκία, αρκετές χώρες της Βόρειας και Δυτικής Αφρικής και κράτη του Κόλπου στη Μέση Ανατολή.

Τα κράτη του Κόλπου, που έχουν τα δικά τους μεγάλα διυλιστήρια, εξήγαγαν ξανά τα καύσιμα. Η Ρωσία αντιμετωπίζει τις ελλείψεις και τις υψηλές τιμές των καυσίμων τους τελευταίους μήνες, κάτι που πλήττει ιδιαίτερα τους αγρότες κατά την περίοδο της συγκομιδής.

Από τότε που επιβλήθηκε η απαγόρευση, οι τιμές χονδρικής του ντίζελ στο τοπικό χρηματιστήριο μειώθηκαν κατά 21%, ενώ οι τιμές της βενζίνης μειώθηκαν κατά 10%. Αυτό δεν έχει ακόμη μεταφραστεί στην ίδια κλίμακα μείωσης των τιμών λιανικής, αν και ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ, ανέφερε ότι η απαγόρευση είχε αρχίσει να αποφέρει θετικά αποτελέσματα.

Η Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία (FAS) δήλωσε την Πέμπτη ότι έστειλε οδηγίες σε εταιρείες πετρελαίου με εντολή να μειώσουν τις τιμές των προϊόντων πετρελαίου. Η κυβέρνηση αύξησε επίσης την Παρασκευή τον εξαγωγικό δασμό καυσίμων για τους μεταπωλητές, που δεν παράγουν το καύσιμο, στα 50.000 ρούβλια (€468) ανά τόνο από 20.000 ρούβλια (€187) και επέβαλε ξανά τις επιδοτήσεις και τις πληρωμές απόσβεσης για τα διυλιστήρια πετρελαίου από την 1η Οκτωβρίου.

TAGS:

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}

Μ.Η.Τ. 242040e-genius.gr ...intelligent web software