x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η Αίγυπτος απαγορεύει το νικάμπ στα σχολεία

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Αίγυπτος έλαβε απόφαση να περιορίσει τη χρήση του νικάμπ (μανδύα ολόκληρου του προσώπου) από τα κορίτσια στα σχολεία κατά τη διάρκεια του νέου ακαδημαϊκού έτους, το οποίο αρχίζει στις 30 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Ο Reda Hegazy, υπουργός Παιδείας της Αιγύπτου, ανακοίνωσε δημοσίως την απόφαση και περιέγραψε τις νέες κατευθυντήριες γραμμές. Τα καλύμματα μαλλιών επιτρέπονται, σύμφωνα με τον υπουργό Hegazy, αλλά δεν πρέπει να καλύπτουν το πρόσωπο της μαθήτριας. Επιπλέον, εκτός αν εγκριθεί από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, δεν επιτρέπονται μοντέλα ή απεικονίσεις που προωθούν το κάλυμμα μαλλιών, είπε.

Ο υπουργός Hegazy τόνισε επίσης την ευθύνη του κηδεμόνα στην απόφαση του μαθητή. “Είναι ζωτικής σημασίας ο κηδεμόνας να γνωρίζει και να συναινεί στην απόφαση της κόρης του να φορέσει κάλυμμα μαλλιών, και η επιλογή αυτή θα πρέπει να είναι απολύτως εθελοντική, απαλλαγμένη από οποιαδήποτε εξωτερική πίεση ή εξαναγκασμό”, δήλωσε.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το υπουργείο έχει υιοθετήσει μια συντονισμένη στρατηγική για τις σχολικές στολές. Το σχολικό συμβούλιο θα αποφασίζει για το κατάλληλο χρώμα της στολής τόσο για τους μαθητές όσο και για τις μαθήτριες σε συνεργασία με το διοικητικό συμβούλιο, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Η απόφαση θα ληφθεί σε συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, διασφαλίζοντας ότι οι μαθητές θα έχουν ενιαία και συντονισμένη εμφάνιση στο σχολείο.

Ο υπουργός Hegazy τόνισε επίσης ότι οι τροποποιήσεις των σχολικών στολών θα πρέπει να εξετάζονται στην αρχή κάθε εκπαιδευτικού σταδίου, με ελάχιστο διάστημα τριών ετών μεταξύ των τροποποιήσεων. Οι κηδεμόνες θα αποφασίσουν από πού θα αγοράσουν τις στολές, αλλά τα παιδιά πρέπει να ακολουθούν τους κανονισμούς για τις στολές. Όποιος μαθητής συλληφθεί να παραβιάζει αυτούς τους κανόνες θα αποκλείεται από την είσοδο ή την παρακολούθηση του σχολείου, πρόσθεσε.

Εκτός από την Αίγυπτο, αρκετές χώρες όπως η Αυστρία, η Βοσνία, η Ερζεγοβίνη, ο Καναδάς, η Γαλλία, το Καζακστάν, το Κοσσυφοπέδιο, το Κιργιστάν, η Ρωσία και το Ουζμπεκιστάν έχουν επιβάλει απαγορεύσεις στη χρήση μαντίλας στα σχολεία και τα κολέγια.

TAGS:

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ  Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΕΡΤΙΔΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}e-genius.gr ...intelligent web software