x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Μπράβο του! 5.000 μερίδες φαγητό μοίρασε ο “άλλος Άνθρωπος” στον Παλαμά

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Κοινωνική Κουζίνα «ο άλλος Άνθρωπος» ενεργοποιήθηκε άμεσα από την επόμενη μέρα της καταστροφής και με …επιχειρησιακό κέντρο την πλατεία Παλαμά, αλλά και τον Πρόδρομο ανέλαβε το μεγαλύτερο μέρος της σίτισης των πληγέντων της περιοχής που είναι χιλιάδες, καθώς το νερό μπήκε παντού πλημμύρισε σπίτια κατέστρεψε κουζίνες και οικιακές συσκευές και κατέστησε το μαγείρεμα σχεδόν αδύνατο για τα περισσότερα νοικοκυριά.

Έτσι με την συγκινητική βοήθεια δεκάδων εθελοντών, στην πλειοψηφία τους νέων παιδιών από την πόλη του Παλαμά ή γύρω περιοχές παρασκευάζει καθημερινά και διανέμει  περίπου 4000 μερίδες φαγητό, ενώ άλλες 1000 μερίδες έρχονται από αντίστοιχη δομή που στήθηκε στον Πρόδρομο.

«Το φαΐ είναι το μέσο για να δείξουμε στους ανθρώπους ότι δεν είναι μόνοι τους»

«Ψυχή» της Κοινωνικής Κουζίνας «ο άλλος Άνθρωπος» ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, ο οποίος εδώ και 12 περίπου χρόνια εμπνεύστηκε την ιδέας της κοινωνικής κουζίνας και κατάφερε να εμπνεύσει και ο ίδιος στη συνέχεια χιλιάδες ανθρώπους που συμμετέχουν εθελοντικά σ’ αυτή την προσπάθεια ή την στηρίζουν με δωρεές τους.

Τον βρήκαμε σκυμμένο πάνω από ένα τεράστιο καζάνι το οποίο καθάριζε ακριβώς μπροστά στο Δημαρχείο Παλαμά αφού προηγουμένως το περιεχόμενό του είχε μοιραστεί σε εκατοντάδες μπολάκια.

«Προσφέρουμε σε όλους τους ανθρώπους. Ο άνθρωπος για τον άνθρωπο. Δεν μας νοιάζει τίποτα άλλο. Δεν είναι το φαΐ. Το φαΐ είναι το μέσο για να δείξουμε στους ανθρώπους ότι δεν είναι μόνοι τους και μπορούν να έρθουν εδώ να μιλήσουμε όπως στο οικογενειακό τραπέζι, να βγάλουνε το θυμό τους, να βγάλουνε το κλάμα τους, να βγάλουν το γέλιο τους, να τους προσφέρουμε το γέλιο. Και αυτό περισσότερο το κάνει η τοπική κοινωνία, τα νέα παιδιά που βλέπετε. Ξέρετε σε λίγο θα έρθουν εδώ καμιά 200ρια παιδιά. Αυτά τα παιδιά είναι ο ήλιος που θα διώξει τη μαυρίλα της λάσπης που πλημμύρισε την περιοχή και θα  ξανάρθει το φως σε όλη την περιοχή. Αυτό είναι «Ο Άλλος Άνθρωπος» και αυτοί είναι οι άλλοι άνθρωποι. Το φαγητό διατίθεται σε όλους τους ανθρώπους. Έρχονται εδώ από χωριά, έρχονται από την πόλη του Παλαμά

TAGS:

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}

Μ.Η.Τ. 242040e-genius.gr ...intelligent web software