x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ζαχάροβα: «Οι προσπάθειες της Τουρκίας σχετικά με τις ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις έχουν αποτύχει»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Μόσχα είναι ευγνώμων στην Άγκυρα για την πρωτοβουλία στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει έτοιμη βάση γι’ αυτό.

Αυτό δήλωσε την Παρασκευή η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα. Σημείωσε ότι η Ρωσία είναι πάντα ευγνώμων προς τις χώρες, τους πολιτικούς, τους αρχηγούς κρατών που υπερασπίζονται τη διαμεσολαβητική λειτουργία και καταβάλλουν προσπάθειες για την επίλυση της κατάστασης. “Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Τόσες χώρες, αντίθετα, ομολογούν επιθετική ρητορική, αντίθετη με τους δικούς τους νόμους και παραδόσεις και αρνούνται μια ειρηνική διαδικασία διευθέτησης διπλωματικών προσπαθειών. Επομένως, οποιεσδήποτε σκέψεις για ειρηνική διαμεσολάβηση πάντα αξίζουν.

Είμαστε πάντα ευγνώμονες για τέτοιες προτάσεις, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία βάση για να συζητήσουμε ούτε θεωρητικά σε αυτά τά πλαίσια», είπε η διπλωμάτης, σχολιάζοντας την πρόταση του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν να οργανώσει διαπραγματεύσεις μεταξύ της Μόσχας και το Κίεβο στην Κωνσταντινούπολη με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software