x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Οι συνθήκες διαβίωσης στην Ελλάδα επιδεινώθηκαν τους τελευταίους μήνες

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Εφιαλτική είναι η κατάσταση στα ελληνικά νοικοκυριά από τις αλλεπάλληλες ανατιμήσεις σε ρεύμα, τρόφιμα και καύσιμα. Όπως προκύπτει από έρευνα του ΙΟΒΕ, περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά βλέπουν με μελανά χρώματα τους επόμενους μήνες, καθώς διογκώνονται συνεχώς οι υποχρεώσεις τους, χωρίς να αυξάνεται το εισόδημά τους. Μάλιστα, η κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών είναι στη χειρότερη θέση από όλες τις χώρες της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης, πίσω από τη Βουλγαρία και την Κύπρο που ακολουθούν από απόσταση.

Οι συνθήκες διαβίωσης στην Ελλάδα επιδεινώθηκαν τους τελευταίους μήνες, λόγω της ακρίβειας που έχει εξαπλωθεί σε όλα τα αγαθά και στις υπηρεσίες και οδήγησε σε έκρηξη του πληθωρισμού πάνω από το 10% τείνοντας προς το 12%, χωρίς να μπορεί κανείς να προβλέψει πότε θα ξεκινήσει η αποκλιμάκωση του τιμάριθμου στη χώρα μας. Ολοένα περισσότεροι δεν βλέπουν φως στον ορίζοντα, αφού όλες οι εκτιμήσεις μιλούν για ένα ιδιαίτερα «καυτό» καλοκαίρι και έναν εφιαλτικό χειμώνα λόγω της ακρίβειας. Το 73% των καταναλωτών προβλέπει ελαφρά ή αισθητή επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας, έναντι του 12% το οποίο αναμένει σταθερότητα. Οι δείκτες σε Ε.Ε. και Ευρωζώνη διαμορφώθηκαν στις -43,2 και -38,6 μονάδες, αντίστοιχα.

Σχετικά με τις εκτιμήσεις για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού, το ποσοστό των καταναλωτών που δηλώνει ότι «μόλις τα βγάζει πέρα» διαμορφώθηκε στο 63%, ενώ στο 9% είναι το ποσοστό όσων αναφέρουν ότι αντλούν από τις αποταμιεύσεις τους. Οι καταναλωτές που δήλωσαν ότι αποταμιεύουν λίγο ή πολύ αποτελούν το 19% του συνόλου, ενώ το ποσοστό όσων δήλωσαν ότι «έχουν χρεωθεί» διατηρήθηκε στο 8%-9%. Η πρόθεση των καταναλωτών για σημαντικές αγορές τους προσεχείς 12 μήνες (επίπλων, ηλεκτρικών συσκευών κ.λπ.) διαμορφώθηκε στις -44,3 μονάδες. Το 82% των νοικοκυριών δεν θεωρεί πιθανή την αποταμίευση στο επόμενο 12μηνο, ενώ το 16% τη θεωρεί πιθανή ή πολύ πιθανή.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software