x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Μειοψηφικό στην Ελλάδα το ρεύμα υποστήριξης για αποστολή όπλων στην Ουκρανία!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Το 43% των Ελλήνων, έναντι 64% των πολιτών στην ΕΕ υποστηρίζει τη χρηματοδότηση της αγοράς και προμήθειας στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, σύμφωνα με την έρευνα ευρωβαρόμετρο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και η οποία διεξήχθη τον Ιούνιο του 2023.

Σε γενικές γραμμές, οι πολίτες της ΕΕ εκφράζουν ισχυρή υποστήριξη στις δράσεις της ΕΕ που λαμβάνονται ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το 88% των ερωτηθέντων στην ΕΕ και στην Ελλάδα, τάσσεται υπέρ της παροχής ανθρωπιστικής υποστήριξης στους ανθρώπους που επλήγησαν από τον πόλεμο. Το 86% στην ΕΕ και το 88% στην Ελλάδα είναι υπέρ της υποδοχής στην ΕΕ των ανθρώπων που φεύγουν από τον πόλεμο. Το 75% (έναντι 66% στην Ελλάδα) εγκρίνει τη χρηματοδοτική στήριξη στην Ουκρανία και το 72% (έναντι 58% στην Ελλάδα) υποστηρίζει τις οικονομικές κυρώσεις στη ρωσική κυβέρνηση και σε ρωσικές εταιρείες και ιδιώτες.

 
 

Επιπλέον, το 64% των ερωτηθέντων στην ΕΕ, έναντι 43% στην Ελλάδα υποστηρίζει τη χρηματοδότηση της αγοράς και προμήθειας στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία. Το 64% στην ΕΕ και το 56% στην Ελλάδα, συμφωνεί με την παραχώρηση καθεστώτος στην Ουκρανία ως υποψήφιας χώρας μέλους της ΕΕ.

Συνολικά, το 56% των πολιτών στην ΕΕ και το 42% στην Ελλάδα δηλώνει ικανοποιημένο με την απάντηση της ΕΕ στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ το 54% στην ΕΕ και το 39% στην Ελλάδα δηλώνει ικανοποιημένο με την απάντηση της εθνικής τους κυβέρνησης.

 

Επιπλέον, οι πολίτες της ΕΕ υποστηρίζουν με συντριπτική πλειοψηφία την ενεργειακή πολιτική της ΕΕ για ενεργειακή μετάβαση και τις επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το 85% των ευρωπαίων πιστεύει ότι η ΕΕ πρέπει να επενδύσει μαζικά σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια. To 82% στην ΕΕ, έναντι 87% στην Ελλάδα, πιστεύει ότι η αύξηση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, των μεταφορών και των αγαθών θα μας κάνει λιγότερο εξαρτημένους από τους παραγωγούς ενέργειας εκτός ΕΕ. Επιπλέον, το 80% στην ΕΕ, έναντι 87% στην Ελλάδα, πιστεύει ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να αγοράζουν από κοινού ενέργεια από άλλες χώρες για να έχουν καλύτερη τιμή. Το 81% των ερωτηθέντων στην ΕΕ και το 83% στην Ελλάδα, συμφωνεί ότι η μείωση των εισαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου και οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι σημαντικές για τη συνολική μας ασφάλεια, ενώ το 82% στην ΕΕ και το 76% στην Ελλάδα, λέει ότι η ΕΕ πρέπει να μειώσει την εξάρτησή της από τις ρωσικές πηγές ενέργειας το συντομότερο δυνατό.

Παράλληλα, στην πλειονότητά τους οι πολίτες της ΕΕ τάσσονται υπέρ μιας ισχυρότερης ευρωπαϊκής άμυνας. Το 77% των ευρωπαίων και των Ελλήνων πολιτών τάσσεται υπέρ μιας κοινής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας. Το 80% των ερωτηθέντων στην ΕΕ πιστεύει ότι η συνεργασία σε θέματα άμυνας σε επίπεδο ΕΕ πρέπει να αυξηθεί, το 77% πιστεύει ότι η αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού από τα κράτη μέλη θα πρέπει να συντονιστεί καλύτερα, το 69% θα ήθελε η ΕΕ να ενισχύσει την ικανότητά της να παράγει στρατιωτικό εξοπλισμό και το 66% λέει ότι περισσότερα χρήματα θα πρέπει να δαπανηθούν για την άμυνα στην ΕΕ.

 

Επιπλέον, οι ευρωπαίοι πολίτες θα ήθελαν μια ισχυρότερη Ευρώπη στον κόσμο. Το 77% στην ΕΕ, έναντι 82% στην Ελλάδα, συμφωνεί ότι η ΕΕ πρέπει να οικοδομήσει συνεργασίες με χώρες εκτός ΕΕ για να επενδύσει σε βιώσιμες υποδομές και να συνδέσει ανθρώπους και χώρες σε όλο τον κόσμο. Το 69% στην ΕΕ, έναντι 79% στην Ελλάδα, πιστεύει ότι η ΕΕ διαθέτει επαρκή ισχύ και εργαλεία για να υπερασπιστεί τα οικονομικά συμφέροντα της Ευρώπης στην παγκόσμια οικονομία.

Σχετικά με την κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας, το 45% των ερωτηθέντων στην ΕΕ πιστεύει ότι είναι «καλή» (+5% από τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο), υπερκαλύπτοντας ελαφρώς τον αριθμό που πιστεύει ότι είναι «κακή» (44%).

Το 40% των πολιτών στην ΕΕ περιγράφει την οικονομική κατάσταση στη χώρα του ως «καλή» (+5%) και το 58% ως «κακή» (-8 ποσοστιαίες μονάδες).

Στην Ελλάδα, το 18% των ερωτηθέντων περιγράφει την οικονομική κατάσταση της χώρας ως «καλή» και το 81% ως «κακή».

Στις χώρες της ευρωζώνης η υποστήριξη για το ενιαίο νόμισμα παραμένει, κατά μέσο όρο, πολύ υψηλή στο 78%, έναντι 76% στην Ελλάδα, ενώ είναι ελαφρώς χαμηλότερη στην ΕΕ (71%).

Το 55% των Ευρωπαίων πιστεύει ότι το σχέδιο ανάκαμψης της ΕΕ αξίας 800 δισεκατομμυρίων ευρώ, NextGenerationEU, μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό μέτρο για την αντιμετώπιση των τρεχουσών οικονομικών προκλήσεων.

Ο πληθωρισμός εξακολουθεί να αποτελεί σημαντική ανησυχία για τους ευρωπαίους πολίτες, αλλά λιγότερο από ό,τι στην αρχή του έτους. Το 27% των ευρωπαίων πιστεύει ότι η «αύξηση τιμών-πληθωρισμός-κόστος διαβίωσης» είναι ένα από τα δύο πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η ΕΕ αυτή τη στιγμή (-5 π.μ. από τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο). Η διεθνής κατάσταση έρχεται δεύτερη με 25% (-3 π.μ.), ακολουθούμενη από τη μετανάστευση (24%, +7%) και το «περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή» (22%, +2 π.μ.). Ο ενεργειακός εφοδιασμός (16%, -10%) σημειώνει απότομη μείωση, πέφτοντας από την τρίτη θέση στην έκτη.

Για τους Έλληνες, τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η ΕΕ είναι η μετανάστευση (25%) και ο ενεργειακός εφοδιασμός (25%), η διεθνής κατάσταση (23%), η οικονομική κατάσταση (22%) και οι τιμές-πληθωρισμός-κόστος ζωής (18%).

Στην ερώτηση «ποιά είναι τα δύο πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα σας», το 45% στην ΕΕ απάντησε η «αύξηση τιμών- πληθωρισμός – κόστος ζωής» (-8 π.μ.) και η «οικονομική κατάσταση» (18%, +1 π.μ.), το «περιβάλλον και η αλλαγή του κλίματος» (16%, +2%), «η μετανάστευση» (14%, +5%.) και «η υγεία» (14%). Οι ανησυχίες για τον ενεργειακό εφοδιασμό μειώθηκαν κατακόρυφα (12%, -7 π.μ.), πέφτοντας από τη δεύτερη στην πέμπτη θέση.

Οι Έλληνες πολίτες στα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, κατατάσσουν πρώτη την αύξηση των τιμών και τον πληθωρισμό (49%), δεύτερη την οικονομική κατάσταση (35%) και τρίτη την υγεία (24%). Ακολουθούν η ανεργία (18%) και η μετανάστευση (13%).

της Μαρίας Αρώνη

 
TAGS:

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}

Μ.Η.Τ. 242040



e-genius.gr ...intelligent web software