x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Kiyosaki: Έχουμε σοβαρά προβλήματα και οι κεντρικές τράπεζες… κοιμούνται

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Για άλλη μία φορά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον χρηματοπιστωτικό τομέα ο γνωστός influencer και γκουρού του personal finance Robert Kiyosaki…
Ειδικότερα, επιδιδόμενος στο σύνηθες κρεσέντο ζοφερών προβλέψεων σε ό,τι αφορά το μέλλον των ΗΠΑ, καταπώς μας έχει συνηθίσει, o Kiyosaki εκφράζει, κατ’ αρχάς, τη δυσπιστία του προς την κυβέρνηση, για την οποία πιστεύει ότι δεν λειτουργεί προς το συμφέρον των πολιτών.
Επίσης, ήταν ιδιαίτερα καυστικός για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και άλλα μέρη της κυβέρνησης της χώρας…
Μάλιστα, αποκάλεσε τους Αμερικανούς policy makers «οικογένεια Άνταμς» και «γελοιογραφίες που σκοτώνουν την οικονομία», η οποία αντιμετωπίζει «σοβαρό πρόβλημα».
Όπως υποστήριξε, οι μεγάλες εμπορικές τράπεζες διοικούν τη Fed στο παρασκήνιο.

«Δεν είναι φίλοι μας»

Συγκεκριμένα, ο Kiyosaki εξέφρασε την άποψή του ότι η Fed «δεν είναι φίλη μας» και ότι δημιουργήθηκε με σκοπό «να σώσει τις τράπεζες», καθώς μάλιστα ο οργανισμός «έλεγε ψέματα στους ανθρώπους μόνο και μόνο για να αποτρέψει το bank run…».
Μάλιστα, σύμφωνα με τον οικονομολόγο:
«Αν βασίζεστε στη Fed για τη σωτηρία σας, νομίζω ότι έχουμε πρόβλημα.
(…) Το πραγματικό πρόβλημα είναι το χρέος των ΗΠΑ, και δεν μπορούμε να το καλύψουμε.
Επομένως, η μοναδική λύση για τη Fed είναι να συνεχίσει να εκτυπώνει.
Και μόλις απέσυρε την οροφή…
Είπαν, απλώς θα τυπώνουμε για πάντα αυτή τη στιγμή».

 

«Ετοιμαστείτε για συντριβή»

Εν τω μεταξύ, ο Kiyosaki έχει επισημάνει ότι πολλοί άνθρωποι με πανεπιστημιακή εκπαίδευση στις ΗΠΑ δεν έχουν την κατάλληλη οικονομική κατάρτιση, υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να αρχίσουν να μαθαίνουν να προστατεύονται από τα κραχ της αγοράς που πιστεύει ότι πλησιάζει, καθώς η «κομμουνιστική» οικονομία των ΗΠΑ ξεφουσκώνει.
Επιπλέον, έχει επίσης προειδοποιήσει τους οπαδούς του για την ισχυρή πιθανότητα του «μεγαλύτερου κραχ στην αγορά ακινήτων» και ότι η επερχόμενη κρίση θα επισκιάσει τη Μεγάλη Ύφεση του 2007-2009, συνιστώντας τους να επενδύσουν σε χρυσό, ασήμι, Bitcoin (BTC) και βοοειδή Wagyu, για να προστατευτούν.

TAGS:

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}

Μ.Η.Τ. 242040e-genius.gr ...intelligent web software