x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τούρκος Καθηγητής: Οι Τούρκοι έχουν μόνο 7% γονίδια από την Κεντρική Ασία, είμαστε Ρούμ (Έλληνες) Μουσουλμάνοι

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο ζελάλ Σενγκόρ, ένας καθηγητής από την Τουρκία, έκανε ένα ακόμη χτύπημα ενάντια στη μυθολογία μιας πλειονότητας-τουρκικής πρόσμειξης στη γενετική σύνθεση των Τούρκων πολιτών, ιδιαίτερα αυτών από την Ανατολία.

 

Μιλώντας στην τηλεόραση, ο καθηγητής είπε ότι τα γονίδια των λαών της Ανατολίας αποτελούνται μόνο κατά 7% από την Κεντρική Ασία, την πατρίδα των τουρκικών φυλών. Ωστόσο, η μεγαλύτερη έκπληξη είναι αυτό που ακολούθησε.

«Έγινε σχετική έρευνα DNA στην Ανατολία και αποδείχθηκε ότι είμαστε πολύ Ινδοευρωπαίοι», είπε ο καθηγητής.

«Μην ξεχνάτε ότι είμαστε οι κληρονόμοι του Βυζαντίου», συνέχισε ο καθηγητής, προσθέτοντας: «Και γι' αυτό υπήρξαν πολλοί γάμοι κατά την Οθωμανική περίοδο. Γι' αυτό είμαστε μουσουλμάνοι Rûm»

Το Rûm είναι παράγωγο του όρου Rhomaioi-East Roman (Ῥωμαῖοι) και χρησιμοποιείται σε πολλές ισλαμικές χώρες για τους Έλληνες.

Το Rûm βρίσκεται στην προ-ισλαμική επιγραφή Namara και αργότερα στο Κοράνι (7ος αιώνας), όπου χρησιμοποιείται για τη σύγχρονη Βυζαντινή (Ανατολική Ρωμαϊκή) Αυτοκρατορία υπό τους ελληνόφωνους αυτοκράτορες της Δυναστείας του Ηρακλείου.

Η Τουρκία αποκαλεί την ελληνική μειονότητά της Rûm, όπως εκείνους που ζουν στην Κωνσταντινούπολη, την Τένεδο και την Ίμβρο, και αναφέρεται στους Έλληνες εντός Ελλάδας ως Yunani (Ίωνες). Με αυτόν τον τρόπο διαφοροποιούν τους Έλληνες της Ελλάδας και τους Έλληνες της Τουρκίας.

Σε απάντηση στο τηλεοπτικό τμήμα του Σένγκορ, ο Τούρκος καθηγητής Μεχμέτ Εφέ Καμάν, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του στο Twitter ως «Ανατολίτης από την Κωνσταντινούπολη με ρίζες από την Κρήτη και την Παφλαγονία [στη Μαύρη Θάλασσα]», είπε:

«Ο καθηγητής Σενγκόρ λέει ότι: «Είμαστε Ρωμαίοι» γιατί δεν μπορεί να πει ότι οι σημερινοί τουρκόφωνοι της Ανατολίας είναι εξισλαμισμένοι και γλωσσικά αφομοιωμένοι Έλληνες. Ο Τουρκοκρατικός ρατσισμός θα καταρρεύσει.

Είχα το γονίδιο της Κεντρικής Ασίας στο 8,2%. Εξακολουθεί να είναι πάνω από τον αριθμό που αναφέρει ο καθηγητής Σενγκόρ και ο Μουράτ Μπαρντακτσί. Πέρα από την πλάκα, είναι αδύνατο να καταλάβουμε γιατί το τουρκικό κράτος διδάσκει στα σχολεία τον Τουρκοκρατικό και ρατσιστικό μύθο της «μαζικής μετανάστευσης από την Κεντρική Ασία στην Ανατολία» εδώ και 100 χρόνια.

Γιατί το τουρκικό κράτος ήθελε να κρύψει ότι ο λαός της Ανατολίας είχε σε μεγάλο βαθμό ελληνορωμαϊκές ρίζες; Ποιος ήταν ο λόγος για αυτό το μυστικό; Γιατί φοβήθηκαν;

Γιατί απέκρυψαν επιμελώς την ελληνική καταγωγή των μεγάλων τουρκόφωνων μαζών που εξισλαμίστηκαν και λόγω γλωσσικής αφομοίωσης;», αναλογίστηκε ο καθηγητής.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αυτό το μήνα το Turkish DNA Project, μια πύλη παραπληροφόρησης που είναι γνωστή για την ανάρτηση γενετικών γραφημάτων και διαγραμμάτων χωρίς αναφορές ή πηγές, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την Ancestry.com, τη μεγαλύτερη κερδοσκοπική εταιρεία γενεαλογίας στον κόσμο.

Το έργο παραπληροφόρησης καλούσε «όλους τους Τούρκους να μποϊκοτάρουν αυτήν την εταιρεία: Ancestry».

«Το AncestryDNA δίνει προτεραιότητα στη δαιμονοποίηση του τουρκικού λαού και στην απονομιμοποίηση της παρουσίας του στην Τουρκία αντί να δίνει πληροφορίες για τη γενετική δομή του σχετικού πληθυσμού», ανέφεραν σε μια διαγραμμένη πλέον ανάρτησή τους στο Twitter.

Το Ancestry.com τόνισε ότι μετά την οθωμανική κατάκτηση του Πόντου στη σημερινή νοτιοανατολική ακτή της Μαύρης Θάλασσας της Τουρκίας, «οι Πόντιοι Έλληνες υιοθέτησαν την τουρκική γλώσσα και τον πολιτισμό και πολλοί ασπάστηκαν το Ισλάμ για να έχουν μεγαλύτερες ευκαιρίες στην τουρκική κοινωνία».

Το Ancestry.com υπογράμμισε επίσης ότι ένας άλλος γύρος εκτουρκισμού των Ελλήνων του Πόντου σημειώθηκε μετά τον δεύτερο Ρωσοτουρκικό Πόλεμο (1828-29).

Με την έλευση των γενετικών εξετάσεων, όλο και περισσότεροι Τούρκοι πολίτες και κοινότητες της διασποράς ανακαλύπτουν ότι στην πραγματικότητα είναι εκτουρκισμένοι λαοί, οι οποίοι κυρίως τείνουν προς την Ελλάδα.

Περισσότεροι Τούρκοι πολίτες ανακαλύπτουν ότι στην πραγματικότητα δεν είναι Τούρκοι.

Αυτός είναι ο λόγος που ο ρόλος του λεγόμενου Turkish DNA Project είναι να δημιουργήσει αμφιβολίες σε όσους κάνουν γενετικές δοκιμές από νόμιμες εταιρείες όπως η Ancestry.com και να ανακαλύψουν ότι στην πραγματικότητα δεν είναι Τούρκοι.

Μια διάσημη περίπτωση ενός Τούρκου πολίτη που ανακάλυψε ότι είναι Έλληνας είναι ο Γιάννης Βασίλης Γιαϋλαλί. Ο Γιάννης ήταν πρώην Τούρκος υπερεθνικιστής που ήταν περήφανος για την εχθρότητά του προς τους Κούρδους και άλλους αυτόχθονες πληθυσμούς της Μικράς Ασίας.

Ωστόσο, σύντομα ανακάλυψε ότι ήταν στην πραγματικότητα Έλληνας, έγινε Χριστιανός και στη συνέχεια έγινε ακτιβιστής για τις μειονότητες στην Τουρκία, παρόλο που αρχικά εντάχθηκε στον Τουρκικό Στρατό για να τις σκοτώσει, όπως αναφέρει το The Armenian Weekly.

Ο Ουζάι Μπουλούτ, ένας τουρκικής καταγωγής δημοσιογράφος, ανταποκρίθηκε επίσης στο κάλεσμα του Turkish DNA Project να μποϊκοτάρει το Ancestry.com.

«Γιατί οι Τούρκοι εθνικιστές είναι τόσο τρομοκρατημένοι από την αλήθεια; Γιατί αν το αντιμετωπίσουν, τα ψέματα που έχουν βρει θα καταρριφθούν», έγραψε στο Twitter.

 

«Μέσα από αυτά τα ψέματα, έχει μεγαλώσει το μίσος που τους έκανε να διαπράξουν τόσα εγκλήματα εναντίον Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων, Εβραίων και άλλων», είπε ο Μπουλούτ.

«Τότε θα συνειδητοποιήσουν ότι καταστρέφοντας αυτούς τους λαούς, στην πραγματικότητα έχουν καταστρέψει τους προγόνους τους και την πολιτιστική τους κληρονομιά», είπε ο δημοσιογράφος, προσθέτοντας: «Η αλήθεια θα μας ελευθερώσει όλους και θα φέρει την τόσο αναγκαία ειρήνη στην περιοχή».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software