x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Κοινωνικός Τουρισμός 2023 ΔΥΠΑ – Τι ισχύει για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Κοινωνικός Τουρισμός 2023 – 2024 ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ). Τι αναφέρει η ΔΥΠΑ για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια όσων είναι δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού. Αναλυτικά:

 
  • Για την ακτοπλοϊκή μετακίνηση των δικαιούχων και των ωφελουμένων μελών του προγράμματος εκδίδονται από τους παρόχους ειδικά εισιτήρια, τα Εισιτήρια Κοινωνικού Τουρισμού.

    Τα Εισιτήρια Κοινωνικού Τουρισμού είναι αποκλειστικά οικονομικής θέσης και η τιμή τους διαφοροποιείται με βάση την ευρύτερη κατηγορία εισιτηρίων στην οποία υπάγονται και τη δρομολογιακή περίοδο κατά την οποία χρησιμοποιούνται.

    Διακρίνονται οι εξής κατηγορίες Εισιτηρίων Κοινωνικού Τουρισμού:

    • ενηλίκων
    • παιδιών
    • πολυτέκνων
    • ΑμεΑ

    Στην τιμή των εισιτηρίων Κοινωνικού Τουρισμού συμμετέχουν οικονομικά:

    • οι πάροχοι, προσφέροντας συγκεκριμένο ποσοστό έκπτωσης
    • η ΔΥΠΑ, με συγκεκριμένο ποσοστό επιδότησης
    • οι δικαιούχοι/ωφελούμενα μέλη, με συγκεκριμένο ποσοστό ιδιωτικής συμμετοχής, εκτός από τους δικαιούχους/ωφελούμενα μέλη ΑμεΑ που το ποσοστό συμμετοχής τους είναι μηδενικό

    Τα ποσοστά έκπτωσης, επιδότησης και ιδιωτικής συμμετοχής, όπως καθορίζονται κάθε φορά από τη σχετική δημόσια πρόσκληση, ισχύουν για όλη τη διάρκεια του προγράμματος της ίδιας περιόδου, χωρίς να επηρεάζονται από τυχόν μεταβολές των οικονομικών και λοιπών συνθηκών.

    Τα Εισιτήρια Κοινωνικού Τουρισμού εκδίδονται μετ’ επιστροφής από τον ίδιο πάροχο. Εισιτήρια επιστροφής είναι δυνατόν να εκδοθούν από άλλο πάροχο για λόγους που ανάγονται στον πάροχο (π.χ. ακύρωση δρομολογίου).

    Τα εισιτήρια Κοινωνικού Τουρισμού δεν ακυρώνονται, είναι όμως δυνατόν να μετατραπούν σε ανοικτής ημερομηνίας, που δεν μπορεί να είναι μεταγενέστερη από την ημερομηνία λήξης του προγράμματος.

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμός παιδιών, εισόδημα) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Σημειώνεται ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού οποιουδήποτε άλλου φορέα για την ίδια περίοδο.

 

Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις προϋποθέσεις συμμετοχής ή στη μοριοδότηση των δικαιούχων αναζητούνται αυτεπάγγελτα. Σε όσες περιπτώσεις απαιτούνται δικαιολογητικά λόγω μη δυνατότητας αυτεπάγγελτης αναζήτησης, αυτά επισυνάπτονται στις αιτήσεις.

Παράδειγμα 1:

 

Οικογένεια με 2 παιδιά που επιλέγει 6 βράδια σε ξενοδοχείο 3 αστέρων με πρωινό τον Αύγουστο:

Για τη διαμονή το κόστος επιμερίζεται ως εξής:

 

Επιδότηση ΔΥΠΑ: 806,40 € (2 δίκλινα Χ 67,20 € /ημέρα Χ 6 διανυκτερεύσεις)

Ιδιωτική Συμμετοχή: 96 € (2 δίκλινα Χ 8€/ημέρα Χ 6 διανυκτερεύσεις)

Παράδειγμα 2:

Ζευγάρι που επιλέγει 12 βράδια σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό στη Σάμο τον Σεπτέμβριο:

Για τη διαμονή το κόστος επιμερίζεται ως εξής:

Επιδότηση ΔΥΠΑ: 1.036,80 € (1 δίκλινο Χ 86,40 € /ημέρα Χ 12 διανυκτερεύσεις)

Ιδιωτική Συμμετοχή: 0 €

Για τα ακτοπλοϊκά το κόστος επιμερίζεται ως εξής:

Επιδότηση ΔΥΠΑ ακτοπλοϊκών: 111 € (55,55 € Χ 2 άτομα)

Ιδιωτική Συμμετοχή ακτοπλοϊκών: 55,5 € (27,75 € Χ 2 άτομα)

Συνολικά το κόστος επιμερίζεται ως εξής:

Σύνολο επιδότησης ΔΥΠΑ: 1.147,80 €

Σύνολο ιδιωτικής συμμετοχής: 55,5 €

Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρίες, όπως ορίζει η Δημόσια Πρόσκληση. Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων παρόχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση ΕΔΩ.

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Πάροχοι Κοινωνικού Τουρισμού

Η υποβολή των αιτήσεων από παρόχους θα είναι δυνατή από 30.05.2023 έως 05.06.2023, ανεξάρτητα από τον ΑΦΜ τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ (ΕΔΩ).

TAGS:

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ  Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΕΡΤΙΔΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}



e-genius.gr ...intelligent web software