x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Αυτό θα είναι το προεδρείο για τη Βουλή της μίας ημέρας

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, έστειλαν τις προτάσεις τους για το νέο προεδρείο της Βουλής, το οποίο ωστόσο δεν θα διαρκέσει ούτε μια ημέρα, καθώς η εκλογή έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 29 Μαΐου, όμως το ίδιο απόγευμα αναμένεται το προεδρικό διάταγμα που θα διαλύσει τη νέα Βουλή, με κήρυξη εκ νέου προεκλογικής περιόδου έως την Κυριακή 25 Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να διατηρήσει ως πρόεδρο της Βουλής τον Κωνσταντίνο Τασούλα, βουλευτή Ιωαννίνων, ενώ για α’ αντιπρόεδρο προτείνει τον βουλευτή της Α’ Αθηνών Νικήτα Κακλαμάνη, για β’ αντιπρόεδρο τον Χαράλαμπο Αθανασίου, βουλευτή Λέσβου και για γ’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Β’ Δυτικής Αττικής, Αθανάσιο Μπούρα.

 

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, πρότεινε ως δ’ αντιπρόεδρο εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης την βουλευτή Ιωαννίνων, Μερόπη Τζούφη. Υπενθυμίζεται πως πριν τις εκλογές, την ίδια θέση κατείχε ο Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος δεν εξελέγη στις 21 Μαΐου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι για τη θέση του στ’ αντιπροέδρου, ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας προτείνει εκ νέου τον βουλευτή Λάρισας Γιώργο Λαμπρούλη, ενώ για τη θέση του ζ’ αντιπροέδρου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης προτείνει τον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Χήτα. Στην προηγούμενη Βουλή, τη θέση του ζ’ αντιπροέδρου εκ μέρους της Ελληνικής Λύσης κατείχε ο Απόστολος Αβδελάς που δεν εξελέγη.

Σημειώνεται παράλληλα ότι αναμένεται και η πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software