x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«Φρένο» στην ασυδοσία των funds από δικαστική απόφαση – «βόμβα»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Απόφαση που βάζει «φρένο» στους πλειστηριασμούς των funds εξέδωσε δικαστήριο καθώς οι δικαστές έλαβαν υπόψιν τη νομολογία του Αρείου Πάγου που έχει εκδοθεί για τα κόκκινα δάνεια. Η απόφαση αφορά πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας της εγγυήτριας επιχειρηματικού δανείου που έλαβε ανώνυμη εταιρεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Mega, κρίθηκε ότι η σύμβαση διαχείρισης μεταξύ του fund και του servicer πάσχει από ακυρότητα με τον τρόπο που έχει συναφθεί.

Έτσι, ακυρώθηκε η κατάσχεση και ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας της εγγυήτριας επιχειρηματικού δανείου που έλαβε μία ανώνυμη εταιρεία και αποπλήρωσε το 75% του δανείου.

Η εγγυήτρια δεν μπορούσε να αποπληρώσει το υπόλοιπο ποσό και το fund αποπειράθηκε να κατασχέσει το ακίνητό της, το οποίο ήταν και πρώτη κατοικία.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο στην εν λόγω υπόθεση έκρινε πως δεν γίνεται ο servicer να μπορεί με ένα συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο να κάνει δικαστικές ενέργειες.

Όπως εξήγησε η δικηγόρος, Αριάδνη Νούκα, «οι δικηγόροι εκ μέρους των πελατών τους παρακαλούν» να προβούν σε διακανονισμούς.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software