x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ευθείες απειλές πολέμου από τον Τσαβούσογλου. «Εάν δεν συμμορφωθεί η Ελλάδα, θα πάμε τη δουλειά σε άλλο επίπεδο»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ευθείες απειλές για πόλεμο εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ζητώντας από τη χώρα μας να «συμμορφωθεί», διαφορετικά θα πάμε «τη δουλειά σε πιο προχωρημένο σημείο».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ οξύνει περαιτέρω το ήδη βαρύ κλίμα των τελευταίων ημερών, το οποίο επιδεινώθηκε και από τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι δεν θέλει να ξαναδεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά από όσα είπε στην ομιλία του στο Κογκρέσο. Επιπλέον, οι απειλές έρχονται λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι η Ελλάδα πρόκειται να στείλει επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ με την οποία αποδομεί πλήρως τις μονομερείς και ανυπόστατες αιτιάσεις της Τουρκίας για τα νησιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Χουριέτ, με τίτλο «Αυξάνονται οι απειλές κατά της Τουρκίας, θα κάνουμε αυτό που πρέπει», ο Τσαβούσογλου μίλησε σε Τούρκους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο ενώ επέστρεφε από το Ισραήλ.

«Δεν μπλοφάρουμε. Εάν η Αθήνα δεν συμμορφωθεί, θα πάμε τη δουλειά σε προχωρημένο σημείο» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως μίλησε με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, και του είπε σε αυστηρούς τόνους ότι παρατηρείται παρέκκλιση από τις ισορροπίες ετών: «Τα είπαμε ξεκάθαρα στις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ έχουν πολιτική ισορροπιών στο θέμα της Κύπρου, στα ελληνοτουρκικά και στο Αιγαίο. Παρατηρούμε μια παρέκκλιση από αυτή την ισορροπία. Το είπα στον Μπλίνκεν. Τον προειδοποίησα. Όσο και να μας λένε οι ΗΠΑ ότι οι βάσεις του ΝΑΤΟ σε μια χώρα δεν αποτελούν απειλή για μια άλλη χώρα του ΝΑΤΟ, η αύξησή τους δεν έχει διαφύγει της προσοχής μας».

Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας επανήλθε στις Συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων, λέγοντας ότι η Ελλάδα τις έχει ανατρέψει πλήρως και ότι πρέπει να «προσαρμοστεί», διαφορετικά η Τουρκία θα θέσει ζήτημα κυριαρχίας των νησιών. «Η διασάλευση του καθεστώτος των νησιών που δόθηκαν με προϋποθέσεις με τη Συνθήκη της Λωζάννης και τη Συνθήκη των Παρισίων, ένα καθεστώς το οποίο ανατρέπει η Ελλάδα, αντιβαίνει στο Διεθνές Δίκαιο. Όποια δικαιολογία και να προβάλει η Ελλάδα δεν έχει ισχύ. Είπαμε στην Ελλάδα, η οποία άρχισε να στρατιωτικοποιεί τα νησιά από τη δεκαετία του 1960, ότι εάν δεν εγκαταλείψει αυτή την τακτική, θα θέσουμε ζήτημα κυριαρχίας τους. Είμαστε πολύ σοβαροί, δεν μπλοφάρουμε. Τα νησιά δόθηκαν με όρους. Εάν δεν προσαρμοστεί η Ελλάδα, εμείς αυτή τη δουλειά θα την πάμε σε πιο προχωρημένο σημείο. Τα βήματα που κάνει η Ελλάδα συνιστούν απειλή κατά της Τουρκίας» είπε χαρακτηριστικά.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software