x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Καταγγελία δανειολήπτριας για τα funds: «Είμαστε συνεπείς και μας απειλούν με εξώσεις»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες από δανειολήπτες, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί με τα funds και την ασυδοσία που επικρατεί. Όπως εξηγούν οι απεγνωσμένοι πολίτες,  παίρνουν τηλέφωνα και εκφοβίζουν τους οφειλέτες και τους λένε ότι έχουν προκύψει οφειλές από τα δάνειά τους και τα ποσά που πλήρωναν τόσα χρόνια, και θα πρέπει να τα καλύψουν. Όταν δε οι άνθρωποι ρωτούν από πού προέκυψαν αυτά τα χτήματα, δεν τους ενημερώνουν ούτε καν προφορικά, πόσω μάλλον εγγράφως, για την κατάσταση της οφειλής τους.

Η Δήμητρα, κόρη δανειολήπτριας, μίλησε νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή για τον Γολγοθά που ανεβαίνει η μητέρα της, που έχει πάρει δάνειο και τώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα επικοινωνίας με τα funds.

«Πρόκειται για μία υπόθεση που έχει υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη, και ενώ η μητέρα μου εξοφλεί πάντοτε χρονικά και συνεπώς και σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου, της ζητούν μία – κατά τα λεγόμενά τους – ληξιπρόθεσμη οφειλή, ύψους 2.000 ευρώ πέραν των δόσεων. Αυτή απαιτείται μόνο τηλεφωνικά και χωρίς αιτιολόγηση δίνοντας μία προθεσμία 7 ημερών πέραν της οποίας απειλούν με εξώδικο. Αναφέρουν μάλιστα ως συνέπεια και την έκπτωση από τον νόμο που διασφαλίζει την πρώτη κατοικία», ανέφερε αρχικά η γυναίκα και συνέχισε:

«Η μηνιαία δόση είναι περίπου 250 ευρώ αλλά την πλήρωνε με συνέπεια, αλλά περιμένουμε την αύξηση λόγω των αυξήσεων των επιτοκίων. Από τη στιγμή που ανέλαβα έχω ζητήσει επανειλημμένα να μας πουν από πού προκύπτει αυτή η οφειλή για να ξέρουν ότι εάν βεβαιώνεται από κάπου, φυσικά και θα την εξοφλήσουμε άμεσα, δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Η απάντησή τους είναι η ίδια συνεχώς, μας λένε “δεν ξέρουμε, δεν έχουμε εικόνα”. Υπάρχει μία ένσταση εδώ γιατί αυτός που απαιτεί έχει την υποχρέωση να δικαιολογήσει ή μάλλον να αποδείξει αυτό που απαιτεί».

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, η απάντησή τους ήταν επί λέξει «πρώτα θα εξοφλήσετε, θα μας στείλετε την απόδειξη της εξόφλησης, μετά θα καταθέσετε εγγράφως ένα αίτημα ότι αμφισβητείτε την απαίτηση, και αν έχουμε κάνει λάθος, θα σας επιστρέψουμε το ποσό».

«Είναι σαν να σου λένε ότι δεν σου λέω τι είναι αυτό που οφείλεις αλλά πλήρωσέ το γιατί αλλιώς θα σας πάρω το σπίτι. Αφενός δεν υπάρχει τίποτα δεσμευτικό από την πλευρά του fund, δεν υπάρχει ποτέ γραπτή επικοινωνία δηλαδή δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να αποτελέσει αδιάσειστο αποδεικτικό στοιχείο, δηλαδή κάτι άμεσα ελέγξιμο κι αμφισβητήσιμο προς την νομική του εγκυρότητα, και το κυριότερο κατά την άποψή μου είναι ότι οι υποθέσεις του νόμου Κατσέλη είναι παλαιότερες υποθέσεις που αφορούν κυρίως ανθρώπους μεγαλύτερης πλέον ηλικίας και ενώ εμείς μπορεί να μιλάμε έχοντας μία άλλη απόσταση και ψυχραιμία μιλώντας γι’ αυτά, οι γηραιότερος δεν είναι ψυχικά θωρακισμένοι στον εκφοβισμό», επεσήμανε η κόρη της δανειολήπτριας.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software