x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Παραδοχή MRB: Πρώτη φορά τόσο πολλοί αναποφάσιστοι, πώς «δίνουν» τη νέα κυβέρνηση

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Στο τεράστιο ποσοστό των αναποφάσιστων στάθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαμε τόσο υψηλό ποσοστό αναποφάσιστων μία εβδομάδα πριν τις εθνικές εκλογές.

 

Όπως είπε, από το 1986 που ο ίδιος βρίσκεται επαγγελματικά στον χώρο των ερευνών, είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν τόσοι πολλοί αναποφάσιστοι μιάμιση εβδομάδα πριν τις εκλογές, καθώς στις παρελθούσες προεκλογικές αντίστοιχες περιόδους το ποσοστό κυμαινόταν το περισσότερο μεταξύ 10% και 12%.

 
 
 

«Είναι μια κινούμενη άμμος. Υπάρχουν νέοι άνθρωποι, υπάρχουν γυναικεία κοινά, υπάρχουν άνθρωποι στις αστικές περιοχές κυρίως, οι οποίοι είναι μπερδεμένοι» είπε.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κεντρικό εύρημα των τελευταίων δημοσκοπήσεων είναι ότι στην ερώτηση, «πόσο επαρκώς ενημερωμένοι αισθάνεστε σε σχέση με τα προγράμματα, τις θέσεις και τις λύσεις που προτείνουν τα κόμματα» το 71% των πολιτών είπε πως δεν αισθάνεται πλήρως ενημερωμένος, το οποίο, μέσα στην αδιευκρίνιστη ψήφο, φτάνει στο ύψος του 80%.

Ο Μαύρος αναφέρθηκε επίσης και στο ρόλο των social media «αυτό σημαίνει λοιπόν, ότι σε αυτή την προεκλογική περίοδο έχουμε ασχοληθεί πάρα πολύ με διαδικαστικά πράγματα, τα οποία παράγουν ειδήσεις χαμηλής πολιτικής και όχι με την ουσία» σχολίασε ο κ. τονίζοντας πως τώρα θα έπρεπε κανονικά, να έχουν εξαντληθεί οι συζητήσεις που αφορούν στα προγράμματα των κομμάτων και να ξεκινάει το «παιχνίδι της ατάκας», ενώ ρόλο στη διαμόρφωση της προεκλογικής ατζέντας έχουν παίξει τα social media, σημείωσε ο ίδιος, όπως το Twitter, που εξ ορισμού απαιτεί από τον χρήστη να εκφραστεί μέσα σε 125 χαρακτήρες.

 

«Αυτό σε αναγκάζει να ψάχνεις να βρεις το λεκτικό το οποίο σε βοηθάει να κοροϊδέψεις τον άλλον και όχι να υπερασπιστείς τον εαυτό σου» περιέγραψε.

Όσον αφορά στο αποψινό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μαύρος, παραδοσιακά το σημαντικό είναι, η κίνηση του «μη λάθους».

 

«Δηλαδή, εάν δεν είσαι καλός στα ντιμπέιτ, καλά θα κάνεις να παίξεις άμυνα και να προσπαθήσεις να μην κάνεις το μεγάλο λάθος. Είναι προτιμότερο να είσαι βαρετός, παρά να προσπαθήσεις να βάλεις το μεγάλο εντυπωσιακό γκολ και να γίνεις γραφικός» προσέθεσε.

«Το δεύτερο πράγμα είναι ότι απόψε θα έχουμε ένα τρίγωνο, τους δημοσιογράφους, τους αρχηγούς και τους πολίτες. Εκεί λοιπόν υπάρχουν κανόνες για το πώς παίζεται αυτό το παιχνίδι πέρα από την προσπάθεια να αναδειχθούν οι θέσεις και τα προγράμματα. Οι κανόνες αυτοί αρχίζουν ήδη με το πώς κάθονται οι πολιτικοί στην καρέκλα, ενώ υπάρχουν και οι περίφημες γέφυρες. Μπορεί να σε ρωτήσουν οι δημοσιογράφοι μια ερώτηση, εσύ όμως πρέπει ενώ την απαντάς να δώσεις την ευκαιρία μέσα από το κείμενό σου, σε ελάχιστο χρόνο να κάνεις γέφυρα, για να προσθέσεις εσύ μέσα σε αυτό και τη δική σου απάντηση. Γιατί στόχος απόψε όλων των αρχηγών θα είναι όταν κλείσουν τα φώτα, οι πολίτες να έχουν φύγει από τον καθένα με ένα συγκεκριμένο πράγμα στο μυαλό τους, εγώ είμαι εργατικός, εγώ είμαι έντιμος, εγώ είμαι καινοτόμος. Αυτό το πράγμα λοιπόν πρέπει να το υπηρετείς σε όλες τις απαντήσεις που δίνεις, κάνοντας γέφυρες από αυτό που σε ρώτησαν στο να το συνδέσεις με αυτό που θες να πεις εσύ. Το τρίτο πράγμα είναι το πόσο ευχάριστος και καλός χρήστης της γλώσσας είσαι. Γιατί δεν είναι όλοι στο ίδιο επίπεδο. Ενώ άλλοι είναι ικανότεροι στο γνωστικό, άλλοι είναι ικανότεροι στο λεκτικό και εκεί θα παιχτούν επίσης πολλά πράγματα» συμπλήρωσε ο κ. Μαύρος.

 
TAGS:

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}

Μ.Η.Τ. 242040e-genius.gr ...intelligent web software