x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Κατάρριψη βαλλιστικού πυραύλου πάνω από την Κριμαία ανακοίνωσε η Ρωσία

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε σήμερα ότι ένας ουκρανικός βαλλιστικός πύραυλος καταρρίφθηκε πάνω από την προσαρτημένη Κριμαία, ένα σπάνιο γεγονός τη στιγμή που διαφαίνεται μια επικείμενη επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων.

 

“Οι δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν πάνω από τη δημοκρατία της Κριμαίας έναν βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε από ουκρανικό σύστημα Grom-2. Δεν υπήρξαν καταστροφές ούτε θύματα”, δήλωσε στο Telegram ο Σεργκέι Ακσιόνοφ, επικεφαλής της Κριμαίας, διορισμένος από τη Μόσχα.

Ένας από τους συμβούλους του, ο ‘Ολεγκ Κριτσκόφ, δήλωσε στη συνέχεια ότι δύο πύραυλοι Grom-2 κατερρίφθησαν, σύμφωνα με επικαιροποιημένες πληροφορίες.

 
 

Το AFP δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αυτές τις δηλώσεις από ανεξάρτητη πηγή.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, αυτή είναι η δεύτερη φορά που η χρήση ουκρανικών βαλλιστικών πυραύλων Grom πάνω από την Κριμαία αναφέρεται από τις αρχές. Η πρώτη αναφορά ήταν τον περασμένο μήνα.

 

Από το καλοκαίρι του 2022, η Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014, πλήττεται συχνά από εκρήξεις και αεροπορικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και μερικές φορές με μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας.

Στα τέλη Απριλίου, επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη προκάλεσε μεγάλη φωτιά σε αποθήκη πετρελαίου στη Σεβαστούπολη στην Κριμαία, όπου είναι η βάση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

 

Αυτή η νέα ανακοίνωση εκδίδεται καθώς επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δολιοφθορές και οι υποτιθέμενες επιθέσεις έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες στη Ρωσία, μερικές φορές μακριά από την Ουκρανία, χωρίς οι δράστες τους να προσδιορίζονται με σαφήνεια.

Το Κρεμλίνο θεωρεί υπεύθυνο γι αυτά το Κίεβο, το οποίο αρνείται, εν μέσω της προετοιμασίας μιας μεγάλης επίθεσης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και των μεγάλων εορτασμών στη Ρωσία για την 9η Μαΐου, την ημέρα της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας το 1945.

 
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software