x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Οι εξοπλιστικές «αυτοκτονίες» 40 ετών και το F-35 που έρχεται ως «προεκλογικό καθρεφτάκι»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η απάντηση των Αμερικανών για να «μπούμε στην ουρά αναμονής» για το F-35, αναμένεται πως και πως από την κυβέρνηση. Κι αυτό ,γιατί θέλει να αξιοποιήσει την ανακοίνωση ως προεκλογικό πυροτέχνημα! Στην Ελλάδα τίποτα πια δεν πρέπει να μας εκπλήσσει, ειδικά στις προεκλογικές περιόδους. Υπενθυμίζουμε ότι είδαμε Rafale με πυρσό της ΝΔ , δεν θα θα εκπλαγούμε αν ακούσουμε ότι τα F-35 είναι…παροχή προς τον κόσμο…

Το F-35 αναδεικνύει ξανά πόσο πρόχειρα αλλά και με πόση δουλικότητα οι ελληνικές κυβερνήσεις προχωρούν σε πανάκριβες αγορές οπλικών συστημάτων που δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις αποδεικνύονται λανθασμένες, ακόμη και άχρηστες!

 
 

Οι Data Journalists παρουσιάζουν έρευνα με τα δισεκατομμύρια που πετάχτηκαν από το παράθυρο τα τελευταία 40 χρόνια, αναδεικνύοντας μερικές από τις αγορές που πληρώθηκαν αλλά δεν απέδωσαν τίποτα. Ανάμεσα σε αυτές και τα C-27 που αυτές τις ημέρες απασχόλησαν λόγω του Σουδάν.

Είναι συγκλονιστικό πόσες φορές έχουμε κάνει τα ίδια λάθη, πόσες φορές ο κόσμος έχει χρυσοπληρώσει όπλα που δεν χρησιμοποιήθηκαν, πόσες φορές οι εισηγήσεις των στρατιωτικών πετάχθηκαν στο καλάθι των αχρήστων με τη δικαιολογία της «εξοπλιστικής διπλωματίας».

 

Και τώρα είναι συγκλονιστική η περιφρόνηση που δείχνει πρώτα απ ΄  όλα η κυβέρνηση σε συγκεκριμένα ζητήματα που έχουν τεθεί από ειδικούς για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να προχωρήσουμε στην πολυδάπανη προμήθεια του F-35, ειδικά μετά από την αγορά των Rafale. Και τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν δείχνουν καμία διάθεση να ασκήσουν έλεγχο και να θέσουν τα ερωτήματα των ειδικών στην κυβέρνηση.

Με ποια λογική η Ελλάδα πάει να δώσει πολλά δις -απροσδιόριστο το κόστος αλλά σίγουρα θα ξεπεράσει τα 4 δις- για να πάρει ένα αεροσκάφος που δεν θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει εναντίον της Τουρκίας; Κάνουμε την αγορά για να πολεμήσει το F-35 εναντίον ποίου; Της Ρωσίας ή της Κίνας;

 

Πως θα υποστηριχθεί το αεροσκάφος; Έχει προσμετρηθεί το κόστος χρήσης του;

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software