x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η προεκλογική Τουρκία ζητά αποστρατιωτικοποίηση νησιών και η Ελλάδα κάνει πως δεν ακούει

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Μοιράζουν προεκλογικά λεφτά από το ΜΤΣ! Στην Ελλάδα η προεκλογική επικαιρότητα μετά από το θέμα Γεωργούλη, μονοπωλείται από το ζήτημα Κασιδιάρη με την συζήτηση να προκαλεί σε πολλές περιπτώσεις θυμηδία.

Σ ΄ ότι αφορά στα θέματα Άμυνας η κατάσταση είναι ακόμη πιο ευτράπελη. Στα «πάνελ» των τηλεοπτικών εκπομπών δεν έχει ακουστεί λέξη για όσα δήλωσε προ ημερών ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Γιώργος Τσούνης για το Αιγαίο και αυτό προκαλεί εντύπωση. Τα θέματα Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής ακόμη δεν έχουν αναδειχθεί στην δημόσια προεκλογική αντιπαράθεση αν και είναι πλέον γνωστό ότι μετά από τις εκλογές σε Τουρκία και Ελλάδα αναμένονται εξελίξεις.

Δηλαδή «διάλογος» με την Τουρκία. Όποια κι αν είναι η επόμενη κυβέρνηση δύο προβλήματα θα έχει να αντιμετωπίσει: την οικονομία, για την οποία πολλοί λένε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά άσχημη και τα ελληνοτουρκικά. «Απέναντι» πάντως μετά από την περίοδο της μετασεισμικής νηνεμίας το θέμα Ελλάδα τίθεται στην προεκλογική περίοδο και όχι με τρόπο που μπορεί να επιβεβαιώσει όσους μιλούν για «ευκαιρία να βρούμε μια λύση με την Τουρκία».

Η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών τίθεται περίπου ως προαπαιτούμενο. Μαζί με την ανάδειξη των παράλογων και παράνομων τουρκικών απαιτήσεων γίνεται καθημερινά και επίδειξη δύναμης από την Τουρκία με το ελικοπτεροφόρο Anadolu να «ξεμυτίζει» στο Αιγαίο και τα «επιτεύγματα» της τουρκικής αμυντικής βιομηχανιας να παρουσιάζονται σε καθημερινή βάση. Εμείς πάλι αναμένουμε …με αγωνία τις ανακοινώσεις από τις ΗΠΑ για την έγκριση πώλησης F-35 και τεσσάρων C-130. Τα κόμματα εξουσίας μπορεί να εξυπηρετούνται με το να έχουν τα ελληνοτουρκικά αλλά και γενικότερα τα εθνικά θέματα σε δεύτερο πλάνο στην ατζέντα τους.

Μόνο που το θέμα Τουρκία θα είναι εδώ την επομένη των εκλογών και είναι υποχρέωση τους να πουν στους ψηφοφόρους τι έχουν σκοπό να κάνουν. Το επιχείρημα ότι «οι πολίτες δεν ασχολούνται» ούτε με αυτά τα θέματα δεν ευσταθεί και το ξέρουν.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software