x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ελληνοτουρκικά: Λάθος επαναλαμβανόμενο, παύει να είναι σύμπτωση!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών που παρέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Alpha, μίλησε για ακόμη μια φορά -κόντρα στην εθνική γραμμή- για επίλυση των διαφορών με την Τουρκία και για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, προϊδεάζοντας ότι σε περίπτωση επανεκλογής του, θα καθίσει η Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους γείτονες ως ηττημένη με μοναδικό «μενού» τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα!

 

Γράφει ο

Θάνος Κάλλης

 

Αξίζει να τονιστεί ότι σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, οι θαλάσσιες ζώνες ενός κράτους περιλαμβάνουν τα Χωρικά Ύδατα ή Αιγιαλίτιδα Ζώνη, την Συνορεύουσα Ζώνη, την Υφαλοκρηπίδα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Όσον αφορά ειδικά τα Χωρικά Ύδατα πρέπει να επισημανθεί ότι πρόκειται για εθνικό έδαφος και εκτείνονται αυτή τη στιγμή στα έξι ναυτικά μίλια στο Αιγαίο Πέλαγος, ενώ η Πατρίδα μας διατηρεί, βάσει του Διεθνούς Δικαίου, το δικαίωμα μονομερούς επέκτασης τους στα 12 ναυτικά μίλια.

Η πάγια εθνική θέση της Ελλάδας από το 1976 είναι ότι η μοναδική διαφορά που έχουμε την Τουρκία είναι η οριοθέτηση Υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ και επομένως προκαλεί εύλογη ανησυχία όταν ο πρωθυπουργός της χώρας δείχνει διατεθειμένος να διαπραγματευθεί και τα Χωρικά Ύδατα μας, δηλαδή παράδοση εθνικού εδάφους.

Η θέση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη έρχεται σε αντίθεση με την εθνική γραμμή που αναγράφεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σύμφωνα με την οποία: «από το 2015 άλλωστε, η Ελλάδα έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν αναγνωρίζει καμία δικαιοδοσίας του δικαστηρίου της Χάγης αναφορικά με τα θέματα της αιγιαλίτιδα ζώνης, η οποία ανήκει στον σκληρό πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας. Και η εθνική κυριαρχία δεν μπορεί να τεθεί σε καμιά διαπραγμάτευση σε κανένα δικαστήριο τύπου Χάγης. Η μόνη διαφορά που αναγνωρίζει το επίσημο ελληνικό κράτος με την Τουρκία είναι ο καθορισμός της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και μόνο. Καμιά θαλάσσια ζώνη ούτε καν στην χερσαία υφαλοκρηπίδα. Μόνο την νησιωτική».

 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, εξάλλου, έκπληκτοι ακούμε δηλώσεις υψηλών κυβερνητικών στελεχών για συνεκμετάλλευση και μοίρασμα του ελληνικού ενεργειακού πλούτου σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, με την Τουρκία.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, υπήρξε και κρυφή συμφωνία με τους γείτονες το φετινό Πάσχα να μην υπάρξουν επισκέψεις ανώτατων αξιωματούχων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Ελλάδας στα νησιωτικά ακριτικά φυλάκια, ενώ δεν λησμονούμε και πάλι την εν κρυπτώ αποστολή θανατηφόρων όπλων στην Ουκρανία, «αδειάζοντας» τις αποθήκες βαρέος οπλισμού των νησιών του Α. Αιγαίου.

 

Όλα δείχνουν, ότι μετά τις εθνικές εκλογές οδεύουμε σε επώδυνο συμβιβασμό με τους Τούρκους, με την παράδοση εθνικής κυριαρχίας και πάντα με τις ευλογίες των «συμμάχων» μας, χωρίς να χρειαστεί να πέσει ούτε μια σφαίρα…

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software