x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ο Προμηθέας είναι ένας Τιτάνας, θεός της φωτιάς

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Προμηθέας είναι ένας Τιτάνας, θεός της φωτιάς. Ο Προμηθέας συνέβαλε σημαντικά στη διαμόρφωση του ανθρώπινου γένους. Αψήφησε τους θεούς κλέβοντας φωτιά και δίνοντάς την στην ανθρωπότητα για να δημιουργήσει πολιτισμό. Ο Προμηθέας είναι γνωστός για την ευφυΐα του και για τις ευεργετικές του πράξεις για την ανθρωπότητα και γενικά θεωρείται ως ο δημιουργός των ανθρωπίνων τεχνών και επιστημών.

Δίδαξε στους ανθρώπους να χειρίζονται τη φωτιά, να δημιουργούν εργαλεία και τους δίδαξε τις Επιστήμες (που έκλεψε από τη θεά Αθηνά) και τα Γράμματα. Για να σώσει την ανθρωπότητα από την οργή των θεών, τους έμαθε να τους λατρεύουν και να τους προσφέρουν θυσίες.

Φυσικά, αυτό εξόργισε τον Δία.

Η τιμωρία του Προμηθέα για την κλοπή της φωτιάς και την παροχή της στους ανθρώπους είναι ένα δημοφιλές θέμα στον αρχαίο και σύγχρονο πολιτισμό. Ο Δίας καταδίκασε τον Προμηθέα σε αιώνιο μαρτύριο για το παράπτωμά του. Ο Προμηθέας ήταν δεμένος σε έναν βράχο του Καυκάσου

και ένας γύπας - το έμβλημα του Δία - έτρωγε το συκώτι του μια φορά την ημέρα (στην αρχαία Ελλάδα, το συκώτι θεωρούνταν συχνά η έδρα των ανθρώπινων συναισθημάτων), αλλά το συκώτι του μεγάλωνε ξανά τη νύχτα (επειδή ήταν αθάνατος).

Ο Προμηθέας ελευθερώθηκε από τον Ηρακλή, που σκοτώνει τον αετό και σπάει τις αλυσίδες του Ηφαίστου.!!

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software