x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ούτε ευρώ για το προσωπικό του Στόλου

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Καμία απολύτως επαφή με την πραγματικότητα δεν φαίνεται να έχει ο Α/ΓΕΕΘΑ με το τι συμβαίνει  στο στράτευμα και ειδικά στο Πολεμικό Ναυτικό και στο Στόλο. Η εμμονή του να καταστρέψει το σχέδιο οικονομικής ενίσχυσης του προσωπικού του ΠΝ που υπηρετεί σε πολεμικά πλοία έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά. Οι προσπάθειες που έγιναν για να υπάρξει διόρθωση στην Κοινή Υπουργική Απόφαση έχουν πέσει στο κενό και όλα δείχνουν ότι τα πληρώματα του Στόλου θα δουν …αυξήσεις των 10 έως 15 ευρώ!!!

 

Οι προσπάθειες που έκανε ο βουλευτής της ΝΔ και Αντιναύαρχος ε.α Διονύσης Χατζηδάκης για τη  διόρθωση της ΚΥΑ, μέχρι στιγμής δεν αποδίδουν. Για τον Αντιναύαρχο Χατζηδάκη έχουν ακουστεί αγοραίες εκφράσεις στους διαδρόμους τους ΓΕΕΘΑ και είναι απορίας άξιο γιατί ο πρωθυπουργός -που είναι ενήμερος- ανέχεται και επιτρέπει τέτοιες συμπεριφορές που πλήττουν την εικόνα του στρατεύματος. Θα έχει τους λόγους του…

Την ίδια ώρα που όπως λένε δεν περισσεύει ούτε ευρώ για το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού, τα «μεγαλεπίβολα σχέδια» του Α/ΓΕΕΘΑ που θεωρεί ότι κατέχει και την τέχνη του ναυτικού πολέμου, παραμένουν στο τραπέζι των συζητήσεων! Δεν αναφερόμαστε στο «εξοπλιστικό τρελοκομείο» ,αλλά στους…ναυστάθμους που θέλει να δημιουργήσει ο κ.Α/ΓΕΕΘΑ! Τα εξοπλιστικά όποια κι αν είναι η επόμενη κυβέρνηση θα αναγκαστεί να τα θέσει υπό συζήτηση, με όσα έρχονται στην οικονομία.

Για τον Παγασητικό έχουμε γράψει αρκετές φορές. Υπάρχει όμως και το θέμα της Σούδας για την οποία ο Α/ΓΕΕΘΑ έχει την άποψη ότι πρέπει να σπαταληθούν κοντά στα 300 εκατομμύρια ευρώ για να «κόψει» τον Στόλο στα δύο!!!

Ήταν και παραμένει κάθετα αντίθετος στην λογική άποψη του Πολεμικού  Ναυτικού που έλεγε ότι μπορεί άνετα και σχετικά ανέξοδα να διατηρεί ισχυρότατη ναυτική δύναμη στην Κρήτη, η οποία θα εναλλάσσονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ο κ.Φλώρος άγνωστο γιατί επιμένει στη λύση των 280 εκατομμυρίων στα οποία περιλαμβάνονται μεγάλα κατασκευαστικά έργα.

Επί της ουσίας ο Α/ΓΕΕΘΑ θεωρεί λογικό η Ελλάδα να έχει δύο ναυστάθμους, όταν είναι γνωστό ότι κάτι τέτοιο δε συμβαίνει ούτε στην Αγγλία!!!

 

Γιατί επιμένει είναι ένα ερώτημα που θα έπρεπε να του το θέσει ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο μεν πρώτος να υπενθυμίσουμε ότι εισηγήθηκε την παραμονή του κ.Φλώρου ,μία ημέρα μετά την επιβεβαιωμένη αποκάλυψη του Documento για την διετή παρακολούθηση του Α/ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ, με κωδικό 519c! Από τις παρακολουθήσεις προέκυπτε ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ είχε αποκαλέσει τον πολιτικό του προϊστάμενο «σαχλαμάρα»! Ο πρωθυπουργός από την άλλη δείχνει μια παράδοξη ανοχή στον Α/ΓΕΕΘΑ κι ας έχει ενημερωθεί για τις εκρήξεις θυμού του αλλά και για ενέργειες που μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να εκθέσουν την κυβέρνηση του.

Ερώτημα που ψάχνει απάντηση είναι και η στάση του Α/ΓΕΝ Ι.Δρυμούση. Έχει εξηγήσει στον Α/ΓΕΕΘΑ ότι αν δεν γίνει κάτι ουσιαστικό για το προσωπικό του Στόλου σύντομα θα ψάχνουμε για πληρώματα; Του έχει εξηγήσει ότι η υποστήριξη δύο ναυστάθμων είναι ουτοπία;

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software