x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ελεύθερος ο μόνιμος σταθμάρχης της μοιραίας βάρδιας: Πώς δικαιολόγησε την προαναχώρησή του

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή, ο μόνιμος Σταθμάρχης της απογευματινής βάρδιας, την νύχτα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών που κόστισε τη ζωή σε 57 επιβάτες.

Αναμένεται να καταθέσουν και άλλοι μόνιμοι σταθμάρχες ως μάρτυρες υπεράσπισης του.

 

Οι περιοριστικοί όροι είναι να εμφανίζεται κάθε 15 ημέρες στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας του, να μην εγκαταλείψει την χώρα και να καταβέλλει ως εγγύηση 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο σταθμάρχης φαίνεται να ήταν υποχρεωμένος να παραμείνει έως τις 23:00, όπως προβλεπόταν από τον προγραμματισμό των βαρδιών, εκείνος όμως φέρεται να αποχώρησε νωρίτερα.

 

O σταθμάρχης που απολογήθηκε επικαλείται τον κανονισμό Κίνησης του ΟΣΕ, που αναφέρει σε παραγράφους του ότι από τη στιγμή που αναλαμβάνει ο επόμενος, την ευθύνη την έχει αυτός και όχι ο προηγούμενος σταθμάρχης. Έτσι, όπως υποστηρίζει, εφόσον έφτασε στις 22:00 ο επόμενος σταθμάρχης βάρδιας, ο ίδιος μπορούσε να φύγει, γιατί δικαιολογείται από τον κανονισμό.

Ερώτημα παραμένει γιατί αυτή η παράδοση – παραλαβή έγινε νωρίτερα και τί μπορεί να σημαίνει αυτό, την στιγμή που στις βάρδιες, οι μόνιμοι σταθμάρχες είναι σε 9ωρη βάρδια.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 30 Μαρτίου, απολογείται ο Επιθεωρητής Κυκλοφορίας που ήταν υπεύθυνος για τις βάρδιες της μοιραίας νύχτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ισχυριστεί ότι είχε ζητήσει στην βάρδια και μέχρι και τις 11 να υπάρχουν δύο άτομα. Η απολογία του επιθεωρητή θα γίνει με υπόμνημα 80 σελίδων.

 

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος του Επιθεωρητή κ. Γλύκας, ο πελάτης του «αρνείται προφανώς τις κατηγορίες. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα , εν ευθέτω χρόνω θα εισφέρουμε πολλά στοιχεία και σίγουρο είναι ότι την Πέμπτη στην απολογία του δεν πρόκειται να κρύψει τίποτα και θα κάνει θα πει αυτά που πρέπει να πει». Ο Γιάννης Γλύκας υποστήριξε ότι ενδεχόμενος δόλος δεν υπάρχει ενώ πρόσθεσε ότι είναι ερευνητέο αν υπάρχει αμέλεια. «Η άποψη μας και επ’ αυτής της κατηγορίας είναι ότι προφανώς δεν υπάρχει ούτε αμέλεια τουλάχιστον για τον άνθρωπο αυτό» είπε.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software