x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ιράν - Σαουδική Αραβία: Συνάντηση των ΥΠΕΞ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν, αντίστοιχα ο πρίγκιπας Φάισαλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ και ο Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, συμφώνησαν να συναντηθούν εντός του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού, μετέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

 

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν τηλεφωνικά για δεύτερη φορά μέσα σε μερικές ημέρες, σημείωσε το πρακτορείο. Η προηγούμενη συνομιλία τους έγινε την περασμένη Τετάρτη.

«Κατά τη διάρκεια της συνδιάλεξης, συζητήθηκε αριθμός θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος υπό το φως της τριμερούς συμφωνίας που υπεγράφη στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να έχουν διμερή συνάντηση κατά τη διάρκεια του συνεχιζόμενου μήνα του Ραμαζανιού», σύμφωνα με το SPA.

Νωρίτερα τον τρέχοντα μήνα, το Ριάντ και η Τεχεράνη συμφώνησαν —με τη μεσολάβηση του Πεκίνου— να αποκαταστήσουν τις διπλωματικές σχέσεις τους, έπειτα από χρόνια ανοιχτής εχθρότητας που απειλούσε τη σταθερότητα και την ασφάλεια στον Κόλπο και επέτεινε συγκρούσεις στην περιφέρεια της Μέσης Ανατολής, από την Υεμένη ως τη Συρία.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software