x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η Βόρεια Κορέα εκτοξεύει δυο βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα στην εκτόξευση άλλων δύο βαλλιστικών πυραύλων, αυτή τη φορά μικρού βεληνεκούς, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο της Νότιας Κορέας.

Η νέα οπλική δοκιμή προστίθεται σε σειρά παρόμοιων τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν «προς την κατεύθυνση της ανατολικής θάλασσας», ανέφερε το νοτιοκορεάτικο επιτελείο, θαλάσσια περιοχή που το Τόκιο αποκαλεί Θάλασσα της Ιαπωνίας.

 

Μερικές ημέρες νωρίτερα, η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ προχωρούσαν στα μεγαλύτερα κοινά στρατιωτικά γυμνάσιά τους εδώ και πέντε χρόνια.

Η Πιονγκγιάνγκ θεωρεί τα γυμνάσια αυτά πρόβες εισβολής στο έδαφος της. Την Παρασκευή, χαρακτήρισε τις πιο πρόσφατες ασκήσεις, που βαφτίστηκαν Freedom Shield, εκπαίδευση του νοτιοκορεάτικου και του αμερικανού στρατού για την επιβολή «κατοχής» στη Βόρεια Κορέα.

 

Ο βορειοκορεατικός στρατός αντέδρασε οργανώνοντας δικά του γυμνάσια, ιδίως δοκιμάζοντας αυτό που παρουσίασε ως «υποβρύχιο drone πυρηνικής επίθεσης» και προχωρώντας στη δεύτερη εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) μέσα στο 2023.

Έπειτα από χρονιά οπλικών δοκιμών-ρεκόρ και την κλιμάκωση των απειλών για τη χρήση πυρηνικών όπλων από τη Βόρεια Κορέα το 2022, η Σεούλ και η Ουάσιγκτον ενίσχυσαν τη συνεργασία τους ως προς την ασφάλεια.

Πέρυσι η Βόρεια Κορέα διεμήνυσε πως το καθεστώς πυρηνικής δύναμης που απέκτησε είναι «αμετάκλητο», ενώ ο ηγέτης της Κιμ Γιονγκ Ουν ανήγγειλε πρόσφατα την «εκθετική» αύξηση της παραγωγής όπλων, συμπεριλαμβανομένων τακτικών πυρηνικών όπλων.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software