x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η Eurostat καταρρίπτει το αφήγημα Μητσοτάκη – Τρίτο χειρότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ευρωζώνη η Ελλάδα

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σαν πύργο από τραπουλόχαρτα καταρρίπτει η Eurostat το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί «ισχυροποιημένης οικονομίας». Η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης φανερώνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τη βύθιση που υφίστανται οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας, με τη χώρα να «βυθίζεται» στη σχετική λίστα, έχοντας το τρίτο χειρότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε επίπεδο Ευρωζώνης το 2022.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η Ελλάδα ξεπέρασε μόνο τη Βουλγαρία και τη Σλοβακία όσον αφορά το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, διατηρώντας χαρακτηριστική απόσταση από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Η Eurostat επισημαίνει ότι το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) εκφρασμένο σε όρους αγοραστικής δύναμης κυμαινόταν μεταξύ 59% του μέσου όρου της ΕΕ στη Βουλγαρία και 261% στο Λουξεμβούργο.

Πρόκειται για στοιχεία εκ διαμέτρου αντίθετα της εικόνας που επιχειρεί να περάσει στους πολίτες ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Μαξίμου σχετικά με την εγχώρια οικονομία και την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

Την ώρα που οι Βρυξέλλες εξέδιδαν τα νεότερα στοιχεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε με περισσή αυτοπεποίθηση προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ότι η Ελλάδα συμμετέχει ούσα σε ισχυροποιημένη θέση, καθώς διαθέτει «οικονομία η οποία αναπτύσσεται γρήγορα, με την ανεργία να αποκλιμακώνεται, το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ να μειώνεται με τον γρηγορότερο ρυθμό σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, και με την πατρίδα μας να είναι πια πρωταθλήτρια σε σχέση με τα ιστορικά στατιστικά στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων».

Οι ισχυρισμοί Μητσοτάκη κατακρημνίστηκαν με κρότο από τα στοιχεία της Eurostat…

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software