x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Market Pass: 3 στους 4 προτίμησαν «ζεστό» χρήμα – Πότε θα γίνουν οι επόμενες πληρωμές

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Έληξε το βράδυ της Τετάρτης η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το Market Pass.

Πάνω από 2,3 εκατ. δικαιούχοι οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023 έχουν ήδη λάβει την πρώτη διπλή ή τριπλή δόση του Market Pass.

Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως από τα πρώτα στοιχεία που είχαν δοθεί, 3 στους 4 δικαιούχοι του επιδόματος αγορών προτίμησαν την κατάθεση των χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό, παρότι υπήρχε «πέναλτι» 20% στο ποσό. Ειδικότερα, από τα 2,35 εκατ. νοικοκυριά που είχαν υποβάλει αίτηση για Market Pass 1,75 εκατ. δικαιούχοι «θυσίασαν» το 20% του επιδόματος για να λάβουν «ζεστό» χρήμα.

Το όφελος σε αυτή την περίπτωση για τους δικαιούχους είναι πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα, όπως επιθυμούν, σε αντίθεση με όσους επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ποσό σε καταστήματα τροφίμων, από σουπερ μάρκετ και κρεοπωλεία μέχρι φούρνους και μίνι μάρκετ.

Υπενθυμίζεται πως το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών που διαμορφώνεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ.

Δηλαδή, το ποσό που θα λαμβάνει κάθε μήνα ένα μονομελές νοικοκυριό είναι 22 ευρώ, για ζευγάρι 32 ευρώ, για οικογένεια με ένα παιδί 42 ευρώ και με δύο παιδιά 52 ευρώ.

Οι δικαιούχοι του Market Pass, που επέλεξαν να λάβουν τα χρήματα με πίστωση στην άυλη ψηφιακή κάρτα και έκαναν αίτηση από 1η Μαρτίου και μετά, θα πληρωθούν στις 20 Μαρτίου 2023 αναδρομικά για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Δηλαδή, το ποσό που θα λαμβάνει κάθε μήνα ένα μονομελές νοικοκυριό είναι 22 ευρώ, για ζευγάρι 32 ευρώ, για οικογένεια με ένα παιδί 42 ευρώ και με δύο παιδιά 52 ευρώ.

Οι δικαιούχοι του Market Pass, που επέλεξαν να λάβουν τα χρήματα με πίστωση στην άυλη ψηφιακή κάρτα και έκαναν αίτηση από 1η Μαρτίου και μετά, θα πληρωθούν στις 20 Μαρτίου 2023 αναδρομικά για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Όσοι δικαιούχοι έχουν επιλέξει την κατάθεση του Market Pass σε τραπεζικό λογαριασμό και έκαναν αίτηση από 1η Μαρτίου και μετά, θα λάβουν την ενίσχυση στις 20 Μαρτίου 2023 αναδρομικά για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.

Στις 3 Μαΐου 2023 θα δουν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό τους για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software