x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ουκρανία: Ο πυρηνικός σταθμός Ζαπορόζια απενεργοποιήθηκε εντελώς λόγω ρωσικών πυραύλων

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Κίεβο.

Εάν καταστεί αδύνατη η λειτουργία της εξωτερικής τροφοδοσίας του σταθμού εντός 10 ημερών, μπορεί να συμβεί ατύχημα με συνέπειες ακτινοβολίας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις οδήγησαν σε πλήρη διακοπή λειτουργίας του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια .

Αυτό ανέφερε η κρατική επιχείρηση "Εθνική Εταιρεία Παραγωγής Πυρηνικής Ενέργειας «Energoatom».

«Σήμερα, 9 Μαρτίου 2023, στις 3:53 π.μ., ως αποτέλεσμα ρωσικών επιθέσεων με πυραύλους, αποσυνδέθηκε η τελευταία γραμμή επικοινωνίας του κατεχόμενου πυρηνικού σταθμού Ζαπορόζια με το ουκρανικό ενεργειακό σύστημα», αναφέρει η έκθεση.

Συγκεκριμένα, τώρα ο σταθμός απενεργοποιήθηκε και μπήκε σε λειτουργία συσκότισης για έκτη φορά κατά τη διάρκεια της κατοχής, η 5η και 6η μονάδα ισχύος μεταφέρονται σε ψυχρή κατάσταση, 18 γεννήτριες ντίζελ έχουν ενεργοποιηθεί για να τροφοδοτήσουν τις ανάγκες του ZNPP. 

Τα καύσιμα για την εργασία τους παραμένουν για 10 ημέρες. «Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει», αναφέρει το μήνυμα.

«Εάν είναι αδύνατο να ενημερωθεί η εξωτερική τροφοδοσία του σταθμού κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορεί να συμβεί ένα ατύχημα με συνέπειες ακτινοβολίας σε ολόκληρο τον κόσμο», ανέφερε η εταιρεία.

Επιπλέον, όλοι οι εγχώριοι πυρηνικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής που βρίσκονται σε έδαφος που ελέγχεται από την Ουκρανία έχουν δυναμικότητα εκφόρτωσης λόγω της απειλής επιθέσεων με πυραύλους. 

«Από τις 6:30 π.μ., όλες οι μονάδες ισχύος συνολικά αποδίδουν 4.700 MW στο ενεργειακό σύστημα», αναφέρθηκε.

«Λόγω της κατάληψης του εργοστασίου και της παρέμβασης εκπροσώπων της Rosatom στο έργο του, οι δυνατότητες της ουκρανικής πλευράς να διατηρήσει τον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια σε ασφαλή λειτουργία είναι σημαντικά περιορισμένες», αναφέρει το μήνυμα.

«Τώρα χρειάζονται επειγόντως οι ενέργειες ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας για την απόσυρση ρωσικών τρομοκρατικών ομάδων από το έδαφος του πυρηνικού σταθμού Ζαπορίζια, τη μεταφορά του υπό τον πλήρη έλεγχο του αρμόδιου νόμιμου φορέα εκμετάλλευσης - της ουκρανικής Energoatom, και την αποκατάσταση των συνθηκών διατήρησης της πυρηνικής ακτινοβολίας και φυσική ασφάλεια της πυρηνικής εγκατάστασης», αναφέρεται στο μήνυμα.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software