x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η Ουκρανία ζητά να της αγοράσουν οι Ευρωπαίοι 1 εκατομμύριο οβίδες πυροβολικού

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο υπουργός Αμυνας της Ουκρανίας Ολέξιι Ρέζνικοφ κάλεσε τους ομολόγους του της Ευρωπαϊκής Ενωσης να υποστηρίξουν το σχέδιο αγοράς 1 εκατομμυρίου οβίδων πυροβολικού για να βοηθήσουν το Κίεβο να πολεμήσει κατά της εισβολής της Ρωσίας και για να αναπληρώσει τα στοκ του ουκρανικού στρατού.

 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν από την σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Αμυνας στην Στοκχόλμη, ο Ρέζνικοφ δήλωσε ότι η Ουκρανία χρειάζεται επειγόντως οβίδες για να αμυνθεί απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις και για να εξαπολύσει αντεπίθεση.

Ο ουκρανός υπουργός Αμυνας δήλωσε ότι υποστηρίζει την πρόταση της Εσθονίας για την από κοινού αγορά από τις ευρωπαϊκές χώρες 1 εκατομμυρίου οβίδων 155 χιλιοστών για την Ουκρανία αυτόν τον χρόνο κόστους 4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

 

Ο Ολέξιι Ρέζνικοφ δήλωσε ότι η Ουκρανία έχει ανάγκη από 90.000 έως 100.000 οβίδες τον μήνα. Η χρήση οβίδων από την Ουκρανία υπερβαίνει τις παραγωγικές ικανότητες των συμμάχων της, έχουν προειδοποιήσει αξιωματούχοι, προκαλώντας νέα αναζήτηση πυρομαχικών και τρόπων για την αύξηση της παραγωγής τους.

 
 

«Πρέπει να προχωρήσουμε το ταχύτερο δυνατόν», δήλωσε ο ουκρανός υπουργός Αμυνας στο πλευρό του εσθονού ομολόγου του Χάνο Πεβκούρ.

Αν και υπάρχει ευρεία υποστήριξη μεταξύ των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και θεσμών για την από κοινού προμήθεια πυρομαχικών, θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για το μέγεθός της, το κόστος, τον τρόπο πληρωμής και τον τρόπο λειτουργίας του σχεδίου.

 

Ο Χάνο Πεβκούρ δήλωσε ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης πρέπει να προσφέρουν επιπλέον χρήματα για την πρωτοβουλία, αντί να χρησιμοποιήσουν τους πόρους που ήδη έχουν προβλεφθεί για την στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία.

«Χρειαζόμαστε φρέσκο χρήμα και το χρειαζόμαστε γρήγορα», είπε.

Αντίθετα, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ πρότεινε σχέδιο βάσει του οποίου θα χρησιμοποιηθούν χρήματα που έχουν ήδη προβλεφθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ταμείου European Peace Facility.

 

Οταν ερωτήθηκε για την έκκληση της Εσθονίας για «φρέσκο χρήμα», ο Μπορέλ απάντησε: «Ε λοιπόν, τα χρήματα δεν πέφτουν από τον ουρανό. Το ότι ένα μέλος υποστηρίζει ότι χρειαζόμαστε κι’ άλλα χρήματα, δεν σημαίνει ότι τα χρήματα θα εμφανισθούν ως εκ θαύματος».

Ο υπουργός Αμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι οι σημερινές συνομιλίες στην Στοκχόλμη για την εξεύρεση νέων πόρων είναι «ορθές και αναγκαίες», αλλά δεν πρέπει να αποσπάσουν την προσοχή από το γεγονός ότι θα χρειασθεί χρόνος στην βιομηχανία να ενισχύσει τις δυνατότητες της για την κάλυψη της αυξημένης ζήτησης.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια: το ότι δίνουμε περισσότερες παραγγελίες δεν σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερα πυρομαχικά. Πρέπει να παραχθούν πριν αποσταλούν», είπε.

Για την κάλυψη των αναγκών του Κιέβου, ο Μπορέλ έχει προτείνει να δοθεί υψηλότερο ποσοστό ανταπόδοσης από το ταμείο Peace Facility προς τις χώρες που στέλνουν πυρομαχικά από τα δικά τους στοκ στην Ουκρανία, εκτιμώμενου κόστους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software