x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Μπλόκα αγροτών με τρακτέρ στις «ματωμένες ράγες» – Σε ποιες περιοχές

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Με τα τρακτέρ πάνω στις «ματωμένες ράγες» του ΟΣΕ θα είναι οι σημερινές κινητοποιήσεις των αγροτών σε σταθμούς τρένων και σιδηροδρομικές γραμμές όπως χαρακτηριστικά λένε στo ThessToday.gr, συμμετέχοντας στις γενικότερες κινητοποιήσεις που έχουν κηρυχθεί για να εκφράσουν την οργή τους για το δυστύχημα στα Τέμπη και να στείλουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης στις οικογένειες των θυμάτων.

Ειδικότερα, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων έχει καλέσει όλους τους αγροτικούς συλλόγους να κατευθυνθούν το μεσημέρι της Τετάρτης με τα τρακτέρ τους στους σταθμούς των τρένων και να στείλουν ένα μήνυμα καταδίκης του εγκλήματος στα Τέμπη. Σε δηλώσεις του στο ThessToday.gr ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας ανέφερε ότι το κάλεσμα είναι για τις 12:00 και αρκετοί αγροτικοί σύλλογοι έχουν ανταποκριθεί σε όλη τη χώρα.

Η αρχή θα γίνει με τις συμβολικές παρεμβάσεις των αγροτών στους σταθμούς Λάρισας και Παλαιοφάρσαλου ενώ ανάλογες παρεμβάσεις θα γίνουν σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Αμύνταιο Φλώρινας, Έδεσσα και Στερεά Ελλάδα.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ωστόσο, έχει απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση των αγροτών στις 19:00 στο άγαλμα Βενιζέλου μαζί με τους υπόλοιπους φορείς και σωματεία που θα συμμετέχουν.

Στις γραμμές τρένου οι αγρότες σε Έδεσσα και Αμύνταιο

Οι αγροτικοί σύλλογοι της Έδεσσας θα συγκεντρωθούν στις 19:00 στον σταθμό του ΟΣΕ της περιοχής με τα τρακτέρ τους ζητώντας να συνεχιστεί η ολόπλευρη στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων, στους τραυματίες και τους συγγενείς τους αλλά και να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

Σημειώνεται ότι στην ίδια συγκέντρωση θα συμμετέχουν οι αγροτικοί σύλλογοι της Πέλλας και της Σκύδρας.

Ανάλογη κινητοποίηση θα υπάρχει και από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας απέναντι από τα παλιά ΣΟΑ στις γραμμές του τρένου στην είσοδο του Αμυνταίου στις 12:00, εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη.

«Συμπάσχουμε με τις οικογένειες των θανούντων, γιατί θα μπορούσαμε να είμαστε όλοι στη θέση τους. Να μη σιωπήσει κανείς! Είναι χρέος μας το έγκλημα αυτό να μην ξεχαστεί, να μη συγκαλυφθεί!», δηλώνουν οι αγρότες.

Στους δρόμους οι αγρότες και στην Ημαθία

Από τον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Βέροιας έχει ανακοινωθεί ότι θα διαμαρτυρηθούν σιωπηρά στις 11 το πρωί σε κάθε διασταύρωση με τις γραμμές των τρένων σε όλο το δίκτυο της περιοχής. Καλούν μάλιστα κάθε αγρότη σε όποια διασταύρωση βρίσκεται κοντά του, αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα των Τεμπών, συμμετέχοντας ενεργά στο βαρύ «εθνικό πένθος».

«Γιατί εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές…»

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων σημειώνει ακόμα πως «η τραγωδία στα Τέμπη δεν ήταν κάτι που ήρθε από το πουθενά. Εδώ και καιρό υπήρχαν ενδείξεις ότι έχει διαμορφωθεί μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση στις σιδηροδρομικές μεταφορές, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους εργαζόμενους. Υπήρχαν πολυάριθμες προειδοποιήσεις από τους εργαζόμενους ότι ήταν θέμα χρόνου να συμβεί ένα πιο σοβαρό ατύχημα, οι οποίες προφανώς και αγνοήθηκαν από την κυβέρνηση και την εταιρεία» ενώ προσθέτει ότι:

«Ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, έργο όλων των κυβερνήσεων ως αποτέλεσμα της πολιτικής «απελευθέρωσης» των συγκοινωνιών, της πολιτικής που στο βωμό του κέρδους των «λίγων», θυσιάζει τις ανάγκες, ακόμα και τις ζωές των «πολλών», της πολιτικής που οδήγησε στον κατακερματισμό του σιδηρόδρομου προκειμένου οι επιχειρηματικοί όμιλοι να εκμεταλλεύονται τα «κομμάτια» που φέρνουν κέρδος».

«Γιατί εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές, αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές», τονίζουν οι αγρότες.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software