x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τις πρώτες στιγμές ένα λεπτό μετά από τη σύγκρουση των τρένων

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Συγκλονίζει η μαρτυρία του Κώστα Μυλωνά οδηγού τουριστικού λεωφορείου, ο οποίος έφτασε πρώτος στο σημείο της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη, καθώς περιέγραψε για το τι αντίκρυσε ένα λεπτό ακριβώς μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

Ο ίδιος περιγράφει την τραγική κατάσταση που αντίκρισε ενώ όπως λέει αρχικά δεν κατάλαβε πως πρόκειται για την σύγκρουση δύο τρένων, αλλά ενός τρένου με ένα φορτηγό.

 
 
 

Όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που αντίκριζε. Μάλιστα, ο ίδιος ήταν που μετέφερε τους 50 πρώτους επιβάτες του τρένου στη Θεσσαλονίκη με το λεωφορείο του.

 
 

«Λυπάμαι που στο λέω αλλά ο οδηγός δεν νομίζω να ζει»

 

Ο κ. Μυλωνάς ανέφερε χαρακτηριστικά: «Φωνάζαν βοήθεια συνέχεια. Κάποιοι κλαίγανε. Μετά με παίρνει τηλέφωνο ένας συνάδελφος, και μου λέει να σε πάρει τηλέφωνο η Hellenic να τους το πεις. Με πήραν 23:38 και μου λένε είσαι ο οδηγός; Τι έγινε; Λέω έχουν τρακάρει δύο τρένα μεταξύ τους. Μου λέει αποκλείεται.

 

Λέω έχετε στείλει τρένο Αθήνα -Θεσσαλονίκη. Μου λέει ναι το 62. Λέω από Θεσσαλονίκη για Αθηνά. Μου λέει από Λάρισα το εμπορικό είναι. Λέω έχουν τρακάρει μετωπική. Μου λένε δεν μπορεί να έχει γίνει αυτό. Λέω μπροστά μου είναι.

Η μηχανή έγινε αυτοκίνητο. Λυπάμαι που στο λέω αλλά ο οδηγός δεν νομίζω να ζει. Υπάρχει μια πυρκαγιά δεξιά μου, ήταν πολύ έντονη η φωτιά.

 

Μόλις φτάσαμε στον σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη με το λεωφορείο και άνοιξα τις πόρτες για να κατέβουν οι επιβάτες, κάποιοι γονείς μου έλεγαν “το δικό μου το παιδί δες το έφερες;” και είπα ότι είναι και άλλα λεωφορεία από πίσω. Μου κόπηκαν τα πόδια».

 
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software