x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ρωσία - Ουκρανία: Η Βάγκνερ ανακοίνωσε ότι κατέλαβε ένα χωριό στα προάστια της Μπαχμούτ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο ιδρυτής και επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν ισχυρίστηκε σήμερα ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν το χωριό Γιάχιντνε, στα βόρεια προάστια της Μπαχμούτ μιας πόλης στην ανατολική Ουκρανία, που ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να θέσει υπό τον έλεγχό τους από το καλοκαίρι.

 

Η κατήληψη του Γιάχιντνε σφίγγει περαιτέρω το ρωσικό κλοιό γύρω από την Μπαχμούτ, με το χωριό να βρίσκεται λιγότερο από δύο χιλιόμετρα από το κέντρο αυτής της πόλης-φρούριο, αμφισβητούμενης στρατηγικής σημασίας αλλά που έχει γίνει σύμβολο της μάχης για τον έλεγχο της επαρχίας Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία.

«Στις 19:00 της 25ης Φεβρουαρίου, οι μονάδες επίθεσης της Βάγκνερ πήραν τον πλήρη έλεγχο του χωριού Γιαγκίντνε, βόρεια της Μπαχμούτ», δήλωσε ο Πριγκόζιν, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του στο Telegram.

Μια φωτογραφία στο Telegram δείχνει ένοπλους και μασκοφόρους άνδρες με μια σημαία της μισθοφορικής οργάνωσης μπροστά από την πινακίδα εισόδου στο χωριό Γιάχιντνε.

 
 

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της Βάγκνερ, που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο TASS, ουκρανικά στρατεύματα ανατίναξαν ένα φράγμα κοντά στην Μπαχμούτ για να επιβραδύνουν την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων.

«Πράγματι, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανατίναξαν το φράγμα», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου, προσθέτοντας ότι επρόκειτο για φράγμα σε λίμνη, που βρίσκεται ακριβώς δυτικά της Μπαχμούτ.

 

Αυτοί οι ισχυρισμοί δεν ήταν επαληθεύσιμοι από ανεξάρτητες πηγές.

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν εδώ και εβδομάδες να περικυκλώσουν την Μπαχμούτ και κατάφεραν να κόψουν αρκετές σημαντικές οδούς ανεφοδιασμού για τα ουκρανικά στρατεύματα.

Χθες Παρασκευή, η Βάγκνερ, στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης, ανέφερε ότι κατέλαβε την Μπερχίφκα βόρεια του Μπαχμούτ και την περασμένη εβδομάδα την Παρασκοβίβκα.

 

Σφοδρές εντάσεις έχουν προκληθεί τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ της μισθοφορικής οργάνωσης και του ρωσικού στρατού, με τον Πριγκόζιν να κατηγορεί τον τελευταίο ότι δεν παρέχει στην οργάνωσή του τα πυρομαχικά που χρειάζεται.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software