x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Βίκτορ Όρμπαν: «Η ΕΕ μέσα σε ένα χρόνο έχασε την ανεξαρτησία της & την οικονομική & στρατιωτική ισχύ της»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά ΕΕ και ΗΠΑ καθώς όπως είπε η Ευρώπη μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο έχασε την ανεξαρτησία της αλλά και την οικονομική και στρατιωτική της ισχύ λόγω της ουκρανικής σύγκρουσης για να εξυπηρετηθούν τα αμερικανικά συμφέροντα.

 

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός διατηρεί μία ανεξάρτητη στάση έναντι της ουκρανικής κρίσης παρά τις πιέσεις που δέχεται από ΕΕ και ΗΠΑ, τοποθετώντας πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας του.

 
 

Σύμφωνα με την ουγγρική εφημερίδα Magyar Nemzet, ο Βίκτορ Όρμπαν τόνισε ότι η Ευρώπη έγινε πιο αδύναμη λόγω των φιλοδοξιών των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν προς όφελος τους την κρίση στην Ουκρανία.

 
 

«Η Ευρώπη έγινε πιο αδύναμη επειδή η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden επέβαλε τα συμφέροντα της στις Βρυξέλλες σε βάρος των ευρωπαϊκών συμφερόντων» υποστήριξε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

«Το τσουνάμι των κυρώσεων καταστρέφει την ευρωπαϊκή οικονομία, ενώ η αμερικάνικη, η οποία είναι πλούσια σε φθηνά ενεργειακά προϊόντα, παραμένει ανεπηρέαστη» ανέφερε ο Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος υπογράμμισε πως η Ευρώπη καθίσταται πιο αδύναμη και στο στρατιωτικό τομέα, καθώς η ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη εξασθενεί ολοένα και περισσότερο, μια και τα ευρωπαϊκά κράτη στέλνουν σημαντικό μέρος των όπλων τους στην Ουκρανία, χωρίς να είναι σε θέση να τα αναπληρώσουν.

 

«Η Ευρώπη έχασε την ανεξαρτησία της και την οικονομική και στρατιωτική της δύναμη μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο.

 

Υπό το πρίσμα αυτό, η Ουγγαρία θα πρέπει να καθοδηγείται από τα δικά της συμφέροντα προκειμένου να βγει «αβλαβής και ισχυρότερη» από αυτήν την κατάσταση» είπε ο Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος επισήμανε πως αυτό θα εξαρτηθεί από τη διατήρηση της πολιτικής της ανεξαρτησίας και την τήρηση της αρχής της μη ανάμειξης στην ουκρανική κρίση.

Εν τω μεταξύ, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Orban σνόμπαρε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

 

Ο Βίκτορ Όρμπαν προσκλήθηκε χθες Τετάρτη 22/2 να εκπροσωπήσει την Ουγγαρία στη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ με τους εκπροσώπους των εννέα χωρών της «ανατολικής πλευράς» του ΝΑΤΟ, τη λεγόμενη «Συμμαχία των 9 του Βουκουρεστίου Β9» αλλά ο Βίκτορ Όρμπαν δεν εμφανίστηκε.

Αντίθετα, έστειλε στη θέση του την πρόεδρο της Ουγγαρίας, Katalin Novák η οποία δεν έχει εκτελεστικές εξουσίες.

 

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός ο οποίος υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ευθύνεται εν μέρει για την παράταση του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, απέρριψε τις κυρώσεις στη Μόσχα και την αποστολή οπλισμού του Κίεβου.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Peter Szijjarto, απηύθυνε νέα έκκληση για ειρηνευτικές συνομιλίες, λέγοντας σε συνέντευξη Τύπου:

«Έχοντας δει και ακούσει τις χθεσινές (22/2/2023) ομιλίες των προέδρων των ΗΠΑ και της Ρωσίας, νομίζω ότι θα είχαν κάνει στην ανθρωπότητα πολύ μεγάλη εξυπηρέτηση μιλώντας ο ένας στον άλλο» ανέφερε ο Ούγγρος ΥΠΕΞ.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software