x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ο Μπάϊντεν δεν πήγε με άδεια χέρια στο Κίεβο, αλλά δεν δίνει προς το παρόν μαχητικά αεροσκάφη

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε νέα στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία κατά την διάρκεια της αιφνιδιαστικής επίσκεψής του στο Κίεβο και έδωσε στην Ουκρανία την διαβεβαίωση ότι θα έχει την ακλόνητη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών απέναντι στην ρωσική εισβολή.

 

«Θα ανακοινώσω την αποστολή επιπλέον σημαντικών όπλων, κυρίως πυρομαχικών για τα συστήματα πυροβολικού, αντιαρματικών συστημάτων και ραντάρ αεροπορικής παρακολούθησης», δήλωσε στο Κίεβο ο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Όπως φαίνεται η απαίτηση των Ουκρανών για παροχή μαχητικών αεροσκαφών προς το παρόν δεν θα ικανοποιηθεί.

 

Το νέο πακέτο αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο, ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων,  θα ανακοινωθεί αύριο.

 
 

Ο Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε με τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι αμέσως μετά την άφιξή του στην ουκρανική πρωτεύουσα, λίγες ημέρες πριν από την πρώτη επέτειο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε την επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο ως «εξαιρετικά σημαντική κίνηση υποστήριξης».

 

«Τζόζεφ Μπάιντεν, καλωσήρθατε στο Κίεβο! Η επίσκεψή σας αποτελεί εξαιρετικά σημαντική κίνηση υποστήριξης προς όλους τους Ουκρανούς», έγραψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας στο Twitter.

«Η Ρωσία δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει τον πόλεμο που εξαπέλυσε πριν από σχεδόν έναν χρόνο», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Ο αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε κατά την διάρκεια ομιλίας, το θάρρος της Ουκρανίας στον πόλεμο και σημείωσε ότι είχε επισκεφθεί έξι φορές το Κίεβο ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

«Το ήξερα ότι θα επιστρέψω», είπε.

 

Οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ηχούσαν την ώρα που Ζελένσκι και Μπάιντεν βρίσκονταν στο εσωτερικό του καθεδρικού ναού του Αγίου Μιχαήλ, σε πλατεία του ιστορικού κέντρου του Κιέβου όπου εκτίθενται καμένα ρωσικά τανκς.

Η επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν συμπίπτει με την ημέρα μνήμης στην Ουκρανία των περισσότερων από 100 ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων που ανέτρεψαν τον φιλορώσο πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς το 2014.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software