x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Στα παλιά της τα παπούτσια γράφει η κυβέρνηση τους στρατιωτικούς!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

«Στα παλιά τους τα παπούτσια οι στρατιωτικοί»! Το έχουμε γράψει, το έχουμε ξαναγράψει, έχουμε κατηγορηθεί ότι δήθεν παίρνουμε θέση, αλλά όποιος μπορεί να αμφισβητήσει με στοιχεία τη διαπίστωση ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν δίνει δεκάρα για τους στρατιωτικούς να μας γράψει τα επιχειρήματα του…

 

Απ ΄ όπου και να το πιάσεις καταλήγεις στο ίδιο συμπέρασμα: είτε αυτή η κυβέρνηση έχει αλλεργία  έναντι των στρατιωτικών ,είτε τους θεωρεί δεδομένους κι έχει αποφασίσει να μην ασχοληθεί μαζί τους!

 

Ακόμη και στα πιο απλά ζητήματα δεν κάνει το το παραμικρό για να διαφυλάξει τα στοιχειώδη συμφέροντα των στρατιωτικών. Τελευταίο παράδειγμα η «συμφωνία» που υπέγραψαν με την Τράπεζα Πειραιώς.

 
 

Το κείμενο-σχόλιο από στρατιωτικό τα λέει όλα

«Σήμερα, έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια καθοδικής πορείας της συμφωνίας με την Τράπεζα Πειραιώς, από το 2020, όταν ανανεώθηκε με πολύ χειρότερους όρους, κατήντησε να είναι με απλά λόγια “η έξωση” μας από τις υπηρεσίες της συγκεκριμένης τράπεζας.

 

Επειδή δεν τιμούν κανέναν οικονομικό manager του ΥΠΕΘΑ οι όροι της σύμβασης που υπογράφτηκε να ανανεωθεί για δύο (2) ακόμη έτη με την Πειραιώς, παρακαλώ δείτε ΕΔΩ ποιοι όροι θα την διέπουν από 13/4/2023, όπως μας ενημέρωσε η ίδια η τράπεζα. Δεν θα ήθελα να μπω σε ανάλυση περί των διαρκώς αυξανόμενων επιτοκίων για τις προθεσμιακές καταθέσεις άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, δεν νομίζω ότι θα εξυπηρετήσει την ουσία του ζητήματος. Σημασία έχει να πω μόνο ότι οι όροι δεν είναι απλά αστείοι αλλά μάλλον φτιάχτηκαν έτσι ώστε η τράπεζα να μας δείξει την πόρτα της εξόδου, τόσο απλά !

Οι παράγοντες που ανέλαβαν την υποχρέωση να διαπραγματευτούν με την Τρ. Πειραιώς, επειδή όντως μόνο ως υποχρέωση το είδαν από ότι φαίνεται και όχι ως χρέος προς τα στελέχη, ή δεν γνωρίζουν από οικονομικά και θα πρέπει να αλλάξουν πόστο μετά από αυτό το εξευτελιστικό αποτέλεσμα που έφεραν ή κάτι άλλο «περίεργο» συμβαίνει και ας μην επεκταθούμε περισσότερο.

Υποτίθεται ότι διαπραγματευτήκαμε και τελικά συμφωνήσαμε ως ένας «οργανισμός» με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κατατεθειμένο σε αποθεματικό και με δεκάδες χιλιάδες μέλη. Αν αυτό ήταν το καλύτερο που μπόρεσαν να καταφέρουν, τότε ας αλλάξουν οικονομικό manager, γιατί μάλλον είναι ανίκανοι. Αυτό που ενοχλεί περισσότερο και μας κάνει να αναρωτιόμαστε και να απορούμε, είναι το γιατί υπέγραψαν μια τόσο κακή συμφωνία. Θα προτιμούσαμε να μην υπογράψουν τίποτα και να έλεγαν στα στελέχη “Οι όροι που μας προτάθηκαν ήταν απαράδεκτοι και ως εκ τούτου καλούμε τα ε.ε στελέχη και του ε.α στρατιωτικούς, να πράξουν κατά το δοκούν” για τις μισθοδοσίες και τις συντάξεις τους.

Τα όρια της ανοχής μας στην προσβολή της αξιοπρέπειας μας μέσα στην τελευταία τετραετία δεν ξεπεράστηκαν απλά, έφτασαν σε σημεία που κανείς πραγματικά δεν θα μπορούσε να διανοηθεί, από μια υποτίθεται δεξιάς νοοτροπίας κυβέρνηση. Δεν ήμαστε εδώ για να κάνουμε κομματική αντιπολίτευση, δεν είναι ο ρόλος μας αυτός. Είναι όμως σαν να απευθυνόμαστε σε κουφούς ανθρώπους που δεν μας ακούνε που ουρλιάζουμε σε ΜΜΕ και βουλευτές όλων των παρατάξεων για την απαξία μας από τους πολιτικούς προϊσταμένους μας.

 

Έχουμε κουραστεί να παραπονιόμαστε για τα αυτονόητα, μας αποσπούν την όρεξη για να κάνουμε το καθήκον μας αλλά μας κόβουν και την όποια ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον διαβίωσης στις ΕΔ».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software