x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Πέμπτη επίθεση κατά γραφείων της Πατριωτικής Ενώσεως και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη «κάνει ότι κοιμάται”

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Στόχος επίθεσης έγιναν ξανά γραφεία της Πατριωτικής Ένωσης. Αυτή την φορά ήταν η σειρά των νέων γραφείων του κόμματος στην Πάτρα, στα οποία  χτες στις 07.30 το απόγευμα κι ενώ το κέντρο της πόλης ήταν ακόμη γεμάτο από κόσμο,  επιτέθηκε ομάδα κουκουλοφόρων, προκαλώντας φθορές και βανδαλισμούς. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι οι δράστες της επίθεσης κυκλοφορούσαν με κουκούλες στο κέντρο της πόλης, δίχως κανείς να τους ενοχλήσει.

Είναι σαφές ότι για την Πατριωτική Ένωση, η  ευθύνη για την επίθεση αυτή, την πέμπτη κατά σειρά αφού έχουν προηγηθεί δύο επιθέσεις στην Θεσσαλονίκη, μία στην Αλεξανδρούπολη και μια στην Κοζάνη,  βαραίνει αποκλειστικά τον  Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, καθώς παρά το πλήθος επιθέσεων και βανδαλισμών δεν έχει υπάρξει η παραμικρή σύλληψη.  Η δε Ελληνική Αστυνομία, που δεν έχει καταφέρει να προχωρήσει σε καμία σύλληψη, προτιμά να «ακυρώνει» στην πράξη ακόμη και κλειστές εκδηλώσεις της Πατρωτικής Ενώσεως, αρνούμενη να πράξει το καθήκον της όταν υπάρχουν απειλές από ακροαριστερές ομάδες, όπως συνέβη προ μικρού χρονικού διαστήματος στο Μαρούσι.

Εντύπωση όμως προκαλεί και  η σιωπή του κυβερνώντος κόμματος, της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο όταν δέχεται κάποια επίθεση απαιτεί την ομόθυμη καταδίκη της από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, αλλά δεν πράττει το ίδιο όταν ο στόχος των επιθέσεων είναι άλλος. Δεν μπορεί κανείς παρά να θυμηθεί τις καταγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019, για την δράση ακροαριστερών ομάδων υπό την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης και να αναρωτηθεί εάν ακόμη η δράση αυτή συνεχίζεται υπό την ίδια «κάλυψη».

Δεν μπορεί κανείς παρά να αναρωτηθεί εάν στην κυβέρνηση όντως θεωρούν ότι βαδίζουμε προς τις εκλογές σε συνθήκες δημοκρατικής ομαλότητας όταν κόμματα όπως η Πατριωτική Ένωση αναγκάζονται να λειτουργούν υπό αυτές τις συνθήκες.

-Ο Εκπρόσωπος Τύπου-

Παναγιώτης Δούμας




TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software