x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Συνάντηση Στόλντεμπεργκ - Ερντογάν

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε την Τουρκία να επικυρώσει ταυτόχρονα την προσχώρηση της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη Συμμαχία.

 

«Τους παροτρύνω εδώ και πολλούς μήνες να επικυρώσουν την προσχώρηση και των δύο χωρών ταυτόχρονα», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Υπουργών ‘Αμυνας του ΝΑΤΟ. Σημείωσε, ωστόσο ότι είναι απόφαση της Τουρκίας αν θα επικυρώσει και τις δύο χώρες ταυτόχρονα ή όχι. «Αυτή είναι τουρκική απόφαση», τόνισε, «δεν είναι απόφαση του ΝΑΤΟ».

 

Ο Γ. Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι η σειρά προσχώρησης δεν έχει τόση σημασία, όσο το να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατό η Σουηδία και η Φινλανδία. Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι και οι δύο χώρες θα γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ. Υπενθύμισε ότι 28 μέλη του ΝΑΤΟ έχουν ήδη επικυρώσει το πρωτόκολλο προσχώρησης των δύο Σκανδιναβικών χωρών, όχι όμως η Ουγγαρία και η Τουρκία.

 
 

Τέλος, ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ ανέφερε ότι αύριο θα επισκεφθεί την Τουρκία, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και με τον Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην ‘Αγκυρα και θα επισκεφθεί περιοχές που επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software